Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Тия горeлки съм ги глeдaл нa Стройко -по-скъпaтa имa иноксовa кaмeрa и скaрa и изглeждa мaсивно,но нe съм срeщaл отзиви зa рaзликa от Вaтeрлaндa зa която тук сe пишaт хубaви рaботи.
LazarGanev - "Велик майстор"
Пропуснал си тази, а тя не е за изпускане:
http://www.erato.bg/files/file_907_1087bg.pdf
здравейте имам къща 250кв . и мисля да я отоплявам на пелети какъв котел ще ми препоръчате
filmatoplo - майстор
:) Ей направиха го ,(бях го споменал) -на Ератовска горелка да и вкарат мозък на ИВГ. :wink:
:) Платката е специално разработена за Ерато от шведска фирма. Поради многото изисквания проекта се е забавил 2 години, но от есента 2011 вече платката се влага в четвърто поколение пелетна горелка. Най-важното при тази горелка, за разлика от повечето "модулиращи" горелки на пазара в Бг е, че при модулация едновременно с количеството гориво се променя автоматично и количеството на въздуха. Това дори и при газовите котли е много рядко срещано (изключвам кондензните). Между другото вече това управление ще се влага и в останалите котли на пелети - ДаконЕра и Пелетерм. Не че сегашния контролер на Пелетерма е лош - много е корав и дуракоустойчив, но с новото управление се постига унификация на производството и е на по-високо ниво.
може ли да обясните за котлите ,Пелетерм,ДаконЕра,и Варерланд. Каква е разликата ,кои са по добри
staio написа:
може ли да обясните за котлите ,Пелетерм,ДаконЕра,и Варерланд. Каква е разликата ,кои са по добри
Преведено на автомобилен език, все едно питаш - "може ли да обясните за колите ,Пасат,Поло,и Корса. Каква е разликата ,кои са по добри". Всъщност сравнението не е много коректно, защото първите 2 модела са производство на Ерато - един доказан производител със сериозен потенциал за проектиране, лаборатории за изследване, производствени мощности, сервиз, който е собственик на цял един бивш завод за металорежещи машини (ЗММ Хасково). Продукцията е сертифицирана в наши и чужди лаборатории и се изнася и в Европа - Гърция, Румъния, Италия, Франция, Австрия...Първия котел е е от висок клас и гори евтини пелети, втория котел е евтин, но иска качествени пелети. Освен това ДаконЕрата може да бъде комплектован по желание с всяка от четирите генерации горелки на Ерато и да се получи различна цена и възможности.
Третия котел, за който питаш - Ватерланд е от класа на ДаконЕрата. Ватерланд е търговска марка на фирма БГ Терм, която е търговска фирма и си поръчва изделия с тази марка при различни производители - български или китайски. Горелката е проектирана на едно място, прави се на друго място, котелът се прави на трето място, утре не се знае... За горелката съм чувал добри отзиви, нямам преки впечатления. Двата котела ДаконЕра и Ватерланд са много подобни, триходови, единия е копирал топлообменника на Дакон, другия е копирал топлообменника на ОРОР - две утвърдени чешки марки.
Благодаря за отговора . Можели ваш тел за връзка
adi_muc - напреднал
LazarGanev написа:
Пропуснал си тази, а тя не е за изпускане:
http://www.erato.bg/files/file_907_1087bg.pdf
Аз съм със правено котле,ходих до представител на ерато и ми отказаха монтаж (монтирали само на определини марки котли..........щом не искат да ми вземат паричките-здраве да е :rolleyes: ще намеря друга конкурентна фирма.от М-терм ми предлагат горелка с хоризонтален пламък /факелно горене/ с възможност за монтаж на компресор който по зададен час да продухва шлаката а и главата на горелката влиза идеално в отвора на моето котле.Като я монтираме ще споделя отзиви.
VLADO66 - майстор
Явно мозъка на горелката разпознава само определени марки котли :lol:

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: