Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Тронските биват -тази зима бях с тях ,но им вдигнаха цената също и ги няма при мен ,ако ги намериш до 420-430 лв купувай .
diqn88 - специалист
Мерси ще взема от тях
ЮлианВ - напреднал
Добър ден, има ли разлика между слънчогледовите пелети на Баумикс 6мм и 8мм или е същото? Ще ги горя с Грейко. Миналата зима бях с Керпи и съм доволен. Благодаря!
вт авг 07, 2018 4:14 pmЮлианВ написа:
Добър ден, има ли разлика между слънчогледовите пелети на Баумикс 6мм и 8мм или е същото? Ще ги горя с Грейко. Миналата зима бях с Керпи и съм доволен. Благодаря!
Има разлика. Ако разликата в цената е драстична или поне те устройва, купувай 8мм !
6мм е по добре, но мааалко по добре, стига да не са много по трошливи 8 милиметровите, което предполага повече прахоляк в чувала.
filmatoplo - майстор
:) Само 6 мм от Баумикс .
ЮлианВ - напреднал
Баумикс казаха, че нямат 6мм сега и поръчах 8мм. То горелката ще ги изгори ама дано не са кофти, че разходът ще доста.
ср авг 08, 2018 5:38 pmЮлианВ написа:
Баумикс казаха, че нямат 6мм сега и поръчах 8мм. То горелката ще ги изгори ама дано не са кофти, че разходът ще доста.
Споко, няма да са много по кофти.
За конкретните нямам наблюдения, но съм сравнявал на друга фирма калибрите.
Имам в предвид, че ползват същата суровина.
ЮлианВ - напреднал
ср авг 08, 2018 9:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср авг 08, 2018 5:38 pmЮлианВ написа:
Споко, няма да са много по кофти.
За конкретните нямам наблюдения, но съм сравнявал на друга фирма калибрите.
Имам в предвид, че ползват същата суровина.
Ясно, значи 8мм горят по-зле от 6мм, но приемливо по-зле. Цената пък ще компенсира, та да съм спокоен :Д. Прилична цена дават 195лв в 20кг чувалчета, а се твърди, че са добри, когато проверя ще споделя. Керпито държат цената от зимата 270лв, хубави са, но имат много поздрави, при положение, че имаше прилични дървени на 320лв/т нямат шанс при мен. Важното е, че спасих много дървета.
filmatoplo - майстор
Колега сподели къде са на цена 195 лв тези пелети ,днес ще паля една горелка точно с 8 мм пелети на Баумикс ,между другото брата си купи оня ден 5 тона от 6мм но свършиха .Шест мм са в 13 килограмови чували ,за 8мм ще видя след 2 часа че обекта ми е на 100 км . :wink:
ЮлианВ - напреднал
чет авг 09, 2018 7:34 amfilmatoplo написа:
Колега сподели къде са на цена 195 лв тези пелети ,днес ще паля една горелка точно с 8 мм пелети на Баумикс ,между другото брата си купи оня ден 5 тона от 6мм но свършиха .Шест мм са в 13 килограмови чували ,за 8мм ще видя след 2 часа че обекта ми е на 100 км . :wink:
Привет, написах Баумикс в гугле и ме изведе на техните страници във ФБ и техен сайт. Обявиха, че сега не правят 6мм имат 8 и така. Миналата година изгорих и 300кг. 8мм слънчогледови от русе били в бели зеблени чували обаче от 35-6кг с керпи отидох на 50+ разход. А 8та казаха, че са във 20.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: