Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Стоян Петришки - специалист
днес намерих едни пелети във ямбол 200 лв тона и понеже имам работа във варна и ще минавам от там мисла да си взема някои ако има отзиви нека да сподели това е производителя http://www.bulgariancommodities.com
6osi6 - майстор
stojan83 написа:
днес намерих едни пелети във ямбол 200 лв тона
Все пак покупката е гориво :!:
Производителите на слънчогледови пелети дават максимална енергийна стойност 4550 kcal - 19 MJ за 200 лв.
Калиброваните въглища са 6200 kcal - 26 MJ за 250 лв.
При тези цени слънчогледовите пелети са 4.4 стотинки за 1 kcal, към 4 стотинки за 1 kcal при въглищата.
Пелети над 180 лева не са конкурентни с енергийната стойност на въглищата :|
alex_serviz - специалист
6osi6 написа:
...Пелети над 180 лева не са конкурентни с енергийната стойност на въглищата :|
А къде оставяш отвратителния смрад на пушека от въглищата?
Бях си купил 2 чувалчета пресяти въглища ( до 1 см. ), да ги тествам заедно със слънчогледовите пелети. Изсипах половин чувалче в бункера, пелетите бяха няколко пъти повече. Едвам изтърпях да се изпразни бункера и останалите въглища подарих на един комшия, който още е на въглища! Един клиент прави същия опит със същия ефект и краен резултат!
alex_serviz - специалист
Още едно предупреждение да не се сменя софтуера/фърмура на горелката самоволно:
"Грейко ООД уведомява своите клиенти, които самоволно променят софтуеъра на пелетна горелка GREYKO RB, че това е нарушение на гаранционните условия на продукта.
При установяване на такова нарушение, отпада гаранционното сервизно обслужване на горелката.
Благодарим Ви за разбирането!"
Публикувано е на 25 Февруари тук: https://www.facebook.com/Greyko
шоп - майстор
alex_serviz, предполагам колегата 6osi6 не визира да се горят калибровани въглища с пелетни горелки...

Има перфектни турски автоматични котли за въглища. Няма пушек, няма смрад. Въглищта са по-евтини и по-калорични от пелетите.

Сметките на колегата 6osi6 са 100% верни
alex_serviz - специалист
Да де, аз коментирам спрямо наличната ми горелка и котел. Скоро няма да мога да се възползвам от друго решение.Че както почнах - миналия сезон с една горелка, този - с друга, накрая жената ще хване точилката :axe:
iceheart - специалист
шоп написа:
alex_serviz, предполагам колегата 6osi6 не визира да се горят калибровани въглища с пелетни горелки...

Има перфектни турски автоматични котли за въглища. Няма пушек, няма смрад. Въглищта са по-евтини и по-калорични от пелетите.

Сметките на колегата 6osi6 са 100% верни
Аз като гледам каква е цената на въглишата в нашия регион и колко са качествени и т.н. май ще си карам на пелети. :-D :-D :-D
Пробвал съм почти всички пелети в региона като почнеш от 270 лв. до 400 лв. да си кажа чесно рзликата в качеството е по малка от колкото разликата в цената, а за разликата в разхода почти не се усеща. Ако човек е решил да мине по евтино на пелети може да пробва варианти със слънчогледови или разни миксове и други, няма проблем, всеки сам си решава, обаче после всички последващи ядове са си за негова сметка и няма право да се оплаква за това или онова. Нали така? Не визирам никой, така че да не се приема лично от никого, просто разсъждавам на глас...... :-D
шоп - майстор
iceheart прав си!

при положение, че около теб няма хубави и евтини въглища икономически не е изгодно да си на въглища

Обратното, ако живееш в района на Лом и там се разтоварват почти 100% от украинските въглища заради икономията на фактора ТРАНСПОРТ е изгодно отоплението с вносни висококалорични въглища.

Същото важи и за Перник, Бобовдол, Симитли, Станянци и други региони в БГ с въгледобив.

Имам реални наблюдения от мините в с. Габра ( Чукурово ) - затвориха я - и мините в с. Габер ( Бели брег-Болшевик) Нормално е населението в околността да не познава друг вид гориво освен локалното.

Сигурно ако живея в Плевен, около който има много маслобойни ще со отоплявам със слънчогледови пелети.
iceheart - специалист
Съгласен......

На 30 километра от мен има слънчогледови пелети колкото душа ти иска, че целия регион не можем да ги изгорим. Лятото по 100 лева на тон и до 150 лева през зимата. :-D
Стоян Петришки - специалист
Колега сподели със другите ако не е проблем къде са тези пелети по 100- 150 лв ас се съсипах да търса и не постигнах кои знае какви реултати

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: