Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
една скъпа суровниа
Триците скъпа суровина ли са?
шоп - майстор
вт сеп 11, 2018 5:02 pmfilmatoplo написа:
:wink: Калоричността е на изуст , по клони към 4 , отделно кпд на котлето не е 100% -та съм прав :wink: ама играем на това хоро заедно .
Филме, пак съм съгласен с тебе!

Всеки гледа да ни го сложи и измами. Тези 5 киловат/часа са пожелателни.
Някой производител занесъл, тествал, извадил сертификат.
Ми след 1 месец дали е така?
Няма гаранция. КПД то на чисто пелетни котли при лабораторни условия е 90-93%
В лаборатория-да, но на практика при един задръстен след 2-3 дни работа котел, при лоша тяга респективно атм. налягане, при студен старт респ. старт/стопове...на какво КПД да разчитаме реално? При 120 градуса температура на димните газове топлим гълъбите :idea:

За % пепел не ми се пише изобщо. Там трагедията е пълна. Колкото повече пепел-толково по-ниска ефективност,калоричност,КПД

Съгласен с филма...4 киловата средно, но със знак - :?
kalin72 - майстор
Шопе, което идва да каже, че истината е в ИЗОЛАЦИЯТА на отоплявания обект. Ти си го споменавал хиляди пъти, и който не иска да го осмисли, ще загуби в дългосрочен план.
шоп - майстор
вт сеп 11, 2018 5:07 pmkalin72 написа:
една скъпа суровниа
Триците скъпа суровина ли са?
Това е отпадък, сл. люспа също е отпадък, но когато има хора плащащи за отпадък цената се определя от търсенето:-)

Калин, изолацията е най-важното. После е вентилацията по възможност с рекуперация.
Mizzo - помощник
Взех си 3т. пелети Шейново на цена 460лв/тон. Като дойде сезона ще споделя мнение как са. Кое е по евтино мисля, че е друга тема. Благодаря за отговорите!
Ивелин Петров - специалист
вт сеп 11, 2018 5:02 pmfilmatoplo написа:
:wink: Калоричността е на изуст , по клони към 4 , отделно кпд на котлето не е 100% -та съм прав :wink: ама играем на това хоро заедно .
С тебе няма как да споря, колко дадени от теб мнения съм изчел и съм се ръководил от тях ехее.... Здраве да е, да видим каква ще е зимата и какъв ще е разхода, аз за пръв път съм с Трон и се надявам да е хубава булката :rock: Играем си хорото :partyman:
filmatoplo - майстор
Трон са хубави -целия ни град гори такива.
Svezar - специалист
Ако тези на Kastamonu в Топливо бяха останали на миналогодишните цени /435лв/,щях да взема от тях въпреки че тогава ми се струваха скъпички,ама сега вече са 480лв и пак ми се виждат скъпи,ще са Трон-ските отново ! Но като знам комшията за кога е записан за доставка....може и да изгоря един тон от скъпите докато дойдат по-евтините.....дано да е мека зимата и студа да почне най-рано декември :wink:
filmatoplo - майстор
:supz: Ура пелетите са вече в гаража -имам почти 3 тона .С някакви връзки поръчахме цял тир -24 палета :partyman: .Имам вече пелети и кво ся :? :-D
kalin72 - майстор
Ми кво ся...остава да чакаш виното да стане, на по бира :-D
Аз имам 1 тон иглолистни от миналата година, и ще взема още 3 тона слънчогледови на Керпи, другата седмица, та да видим докъде ще изкараме. Вероятно ще трябва и да пипна и настройките, на по чаша вино, зимъска :-D

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: