Antonii написа: За твърди и нефтени горива е приложима единствено при изгаряне чрез т. нар. газификация, която в момента е приложима само за промишлени цели.

Я разкажи малко повече. Пък аз ще се напъна да го направя вкъщи.
Antonii написа: За твърди и нефтени горива е приложима единствено при изгаряне чрез т. нар. газификация, която в момента е приложима само за промишлени цели.
Antonii написа:Значи, колеги гледам ви, че се опитвате да откриете топлата вода.Тук не се опитваме да открием нещо!
Е тя е открита отдавна и се нарича - котел утилизатор(сам по себе си представлява един газо-воден топлообменник).
Но за ваше съжаление е приложима само за газови котли...
За твърди и нефтени горива е приложима единствено при изгаряне чрез ...
Antonii написа:Значи, колеги гледам ви, че се опитвате да откриете топлата вода.Ами колега като ни гледаш, а знаеш повече що не пуснеш скици , снимки , и обясниш като хората, ами се включваш накрая и само някви не пълни изказвания и загадки за нещо. Знаем че това го има ама тъй като всеки си мълчи как се прави или само гледа сеира на другите , затова се опитваме да умуваме.
Е тя е открита отдавна и се нарича - котел утилизатор(сам по себе си представлява един газо-воден топлообменник).
Но за ваше съжаление е приложима само за газови котли и чрез нея КПД на котела може да мине 100%.![]()
За твърди и нефтени горива е приложима единствено при изгаряне чрез т. нар. газификация, която в момента е приложима само за промишлени цели.
В бита може би пиролизните котли да се доближават до този начин на горене при използването на пелети с ниско пепелно и влагосъдържание.
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
Instalacia.rarfbr написа:По телевизията гледах за едно австрийско предприятие ,при което горивото, което е отпадъци от пластмаси не се гори, а се загрява до много висока температура ,а се гори отделения газ.И никакъв дим не се отделя.Та така, фирмата взема веднъж пари че прибира отпадъци ,и втори път като продава топлинна енерия и електричество.?????????
Antonii написа: Отностно газификационното изгаряне на горивата(между другото така може да се обработва и природния газ, но за други цели). Та при този начин на изгаряне горивото се обработва при висока температура с водна пара, вследствие на което се получават въглеводороди с високи енергийни нива на изгаряне и с още едно предимство, те са в газова форма.Колко ли е висока темперетурата на тази водна пара? Какви са максималните темперетури на водната пара?
Antonii написа:Колеги, извинявайте но въобще не ви гледам "сеира". Просто ви давам насока в която решението е намерено. Просто трябва да се намери човек да сметне един топлообменник и след това да си го сглоби.40-50% от топлината на изгарянето отива във водната риза на най-обикновените камини с такава. В помещението около камината се отделят още 20-30%, така че дори отопление с камина може да е с над 70% КПД.
Отностно газификационното изгаряне на горивата(между другото така може да се обработва и природния газ, но за други цели). Та при този начин на изгаряне горивото се обработва при висока температура с водна пара, вследствие на което се получават въглеводороди с високи енергийни нива на изгаряне и с още едно предимство, те са в газова форма.
Схемата основно представлява газификационна камера, след нея охладител(тъй като на изхода от газификационната камера газовете са с около 1000градуса), след охладителя може да се изгорат в обикновен котел или най-често това става в газова турбина(с цел производство на ел. енергия).
Този начин на изгаряне се използва при производството на ел. енергия, тъй като по този начин КПД на целия цикъл стига 70-80%(при положение, че в момента е около 40%).
Аз лично невиждам приложение в бита на подобна инсталация, но тук виждам колеги интусиасти, ако искат да пробват и след това да споделят с нас резултатите.
Между другото, ако някой успее да направи такава битова инсталация може и бизнис да започне, тъй като аз незнам никъде някоя фирма да предлага такова нещо.
Iliev Labs написа: Колко ли е висока темперетурата на тази водна пара? Какви са максималните темперетури на водната пара?Ами температурата на водната пара не знам дали имаше горна граница... или май на 3000 гр. се разпадаше молекулата... може и да бъркам.
2v6 написа:.........иххх! точно такова нещо ми се върти в тиквата и на мен.
Тук не се опитваме да открием нещо!
Опитваме се да си направим в къщи инсталация, която да използва топлината изхвърляна през комина.
Защо мислиш, че това не е приложимо за най-обикновена печка или камина с водна риза?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: