• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bili&steki - специалист
kok написа:
котлето е " недомислие на пелети" както се изразиха някой
:lol: :lol: :lol: ти как би се изразил...? :? :wink:
kok - специалист
абе да ти кажа аз съм доволен така че съотношение цена/недомислие на пелети мисля че е ок естествено че котела от 10 000лв има малки допирни точки с моя но както казах по горе всеки се разполага според чергата си :wink:
bili&steki - специалист
За това ,че "всеки се разполага според чергата си" си абсолютно прав...
За отопляема площ малко по-голяма от твойта и голямо потребление на топла вода(къщата е без грам изолация и със стара дограма ) разхода ми е наполовина на твоя...а ако почнем да говорим за квадратура 400-500 кв.м разликите в изразходвано гориво стават значителни.. помежду другото и доставям пелети на едно" недомислие на пелети" дето отоплява 1200 кв.м и има среден разход от 250 кг/ден... :shock: ... :lol:
kok - специалист
добре де интересно ми е как го постига това аз също нямам никаква изолация само дограмата ми е сменена и е пвц обясни ми как работи твоя котел тръгва и спира ли ? постоянно ли работи? подгряваш буферен съд ли? какво?
deyanyovkov - специалист
Ами не знам - темата започна да става щекотлива и ще си замълча, поне докато стана Специалист.
Кок, доработката ти да не е вентилаторче на тръбата за въздух?:)
kok - специалист
deyanyovkov написа:
Ами не знам - темата започна да става щекотлива и ще си замълча, поне докато стана Специалист.
е поне вече знаеш че това което съм написал не са измислици :wink:
bili&steki - специалист
спира или тръгва когато получи сигнал от някои от термостатите(стаен или бойлерен)...и не подгрявам никакви буферни съдове..
kok - специалист
bili&steki написа:
спира или тръгва когато получи сигнал от някои от термостатите(стаен или бойлерен)...и не подгрявам никакви буферни съдове..
в какъв диапазон работи стайният ти термостат на колко го пуска и на колко го спира
deyanyovkov - специалист
kok написа:
deyanyovkov написа:
е поне вече знаеш че това което съм написал не са измислици :wink:
:) Да бе, сетих се:)- в момента правя други експерименти със замервания и ще ги публикувам. Само давам предварителни резултати сега:
Разхода ми на ток за отопление през поледните 5 дни / ср. темп. -4 / е 84 кВ/ч или 15,12 лв. на ден за цялата къща / това вкл. бойлер и всичко останало с ток/ и ср. температура в къщата 22 градуса. Всяка вечер си засичам електромера:)
Май ще се окаже, че е нещо в радиаторите ми - ама ще викам специалист да каже - защото с пелетите ми отиваха 4 чувалчета по 15 кг. на денонощие. Няма да ги смятам, че ме боли сърцето
:evil:
bili&steki - специалист
в къщата подържам 23 градуса през деня... на 22,5 тръгва а на 23,5 спира..(това зависи от термостата.. има и доста по-сложни от моя...моя доста обикновен ) през ноща е настроен на 18 градуса
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: