• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vanko68 - специалист
Galy написа:
vanko68 написа:
Гали,ползвам много големи отстъпки от Интерметал и на практика това,което виждаш като цена в сайта им,го предлагам като крайна за клиента.
За колега от форума няма ли да удариш едно рамо с някой процент надолу от базовите оферирани? ;)
Пиши на лични ,да не спамиме ,какво точно да помогна,ако мога.
deyanyovkov - специалист
filmatoplo написа:
Аз лично откакто монтирам вентилконвектори вместо радиатори клиентите са много доволни .
filmatoplo,

Аз също мисля да си сменя радиаторите с конвектори - пусни някой модел, който си ползвал, за да мога да се ориентирам за инвестицията.
filmatoplo - майстор
Аз лично монтирам нашенските -Клима 2000 и италианските Галети , колегите препоръчват и Винтил клима . Тези видове са най ползвани и на разумни цени и качество .
danovsky - специалист
Добре де кажете от каде(магазин)в София да отида и веднага да си взема едно конвекторче около 3-3 и нещо киловата,че имам едно радиаторче(14 глидера на H500),ама не ми топли достатъчно.Леле колко дълго изречение сглобих......До колкото разбрах конвекторите биват само с ляв вход, а при мен е обратното-проблем ли е?Ще вдигна ли температурата в помещението с него?
filmatoplo - майстор
Защо не топли радиатора , 14 глидера са към 2100 вата . Имай предвид че водата в системата ако е под 70-75 градуса мощността пада и на полувина било на радиатора било на конвектора . Ако си сигурен че тая система топли със поне 70 градусова вода постоянно ще се стоплиш със този конвектор 3300 вата .Ерато е дистрибутор на Клима 2000 или виж фирмата Силпа . :wink: Ако водата е 60 градуса ще трябва да вземеш по големия модел 045 . Питата в конвектора може да се обърне и отдясно с изводите .
danovsky - специалист
Значи термометъра е закачен на около 3.5м от котела на топлата вода и гледам да го държа м/у 70 и 85 градуса.Котела е праваен ама това е др.тема.Става въпрос,че хората като смятали глидерите са го изчислили 2268 вата ,та за това така уверено казах цифрата три ,три и нещо киловата.Мисълта ми е дали с тези там Х'електроники и духалки ще ми се повиши температурата,съответно настроението?За връзване и подкарване по-натам,кат го извадя от кашона.
filmatoplo - майстор
Колко квадрата е стаята ,ако гарантираш тази темп 75гр с малкия си готов ,но ако имаш възможност на по големия ще си по потник и ухилен :-D
denuchi - специалист
един и същи конвектор при различна температура на водата има различна мощност. при 50 гр. на водата има мощност 3.2 кв. а при 70 гр. на водата 5.5 кв. (примерни стойности) при 20 гр. стайна температура. така че реши с каква вода ще работи и тогава си избирай мощността.
romanpm - майстор
danovsky написа:
Значи термометъра е закачен на около 3.5м от котела на топлата вода и гледам да го държа м/у 70 и 85 градуса.Котела е праваен ама това е др.тема.Става въпрос,че хората като смятали глидерите са го изчислили 2268 вата ,та за това така уверено казах цифрата три ,три и нещо киловата.Мисълта ми е дали с тези там Х'електроники и духалки ще ми се повиши температурата,съответно настроението?За връзване и подкарване по-натам,кат го извадя от кашона.
Монтажа на конвектор е за по бързо стартиране , но едва ли ще вдигне температурата , имам 9 квт-ов и съм доволен защото рядко ползвам отоплението и виждам нагледно разликата :)
danovsky - специалист
ми ако скоча на една петичка(примерно)и си я карам 60 или
на 75-85 градоса какво би се получило?
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 26

Тема "вентилаторен конвектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: