• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nnikbg - специалист
Здравейте колеги.
Утре ще пристигнат 30 кг пелети за проба от "Керпи" - слънчогледови. Да видим как ще се справи Пелетерма.
Смятам, че няма да има проблем.
turistak - специалист
nnikbg написа:
Здравейте колеги.
Утре ще пристигнат 30 кг пелети за проба от "Керпи" - слънчогледови. Да видим как ще се справи Пелетерма.
Смятам, че няма да има проблем.
Моят майстор ме наплаши, че много зацапвали подаващият механизъм.

Сподели дали наблюдаваш нещо притеснително.
nnikbg - специалист
Изгорих 25 кг от пелетите на "Керпи" - слънчогледови.
На пръв поглед са калорични, горят буйно с тъмен пламък (трябва им повече въздух).
Правят много пепел - пепелника се напълни до горе.
Ако живея до Павликени бих ги горил с най-голямо удоволствие заради цената - 220 лв/т.
За Варна обаче идват на 320 лв/т заради транспорта.
Ако някой знае по-поносим транспорт моля да сподели.

п.п. Котела е Пелетерм 30v2
turistak - специалист
Здравейте,

Някой има ли представа каква е реалната разлика за потребителят между посочените категории пелети?

Ето и нещо конкретно.

За един месец изгорих 29 чувала пелети CD(в пелетерм 30) + 100 кг костилки, което произведе една пълна с връх тава с пепел. Ако се сметнат 580кг при 1.5% пепел дават 8.7 кг пепел.

Какъв ще ми е плюсът ако си купя категория А, освен, че ще изхвърля пепелта на края на 2-рият месец и ще дам повече пари?

Ето извадка от ръководството на котелът - виждането на Ерато за разликите в качеството на пелетите:

Категория пелети Ad DU
A Ad ≤ 0.6% DU ≥ 97.0%
AB Ad ≤ 0.6% DU < 97.0%
B 0.6 < Ad ≤ 1.0% DU ≥ 97.0%
BC 0.6 < Ad ≤ 1.0% DU < 97.0%
C 1.0 < Ad ≤ 2.0% DU ≥ 97.0%
CD 1.0 < Ad ≤ 2.0% DU < 97.0%
D 2.0 < Ad ≤ 3.0% DU ≥ 97.0%
DE 2.0 < Ad ≤ 3.0% DU < 97.0%
E Ad > 3.0% DU ≥ 97.0%
EF Ad > 3.0% DU < 97.0%

Ad - пепелно съдържание на суха маса , [%];
DU - механична устойчивост , [%];

http://www.erato.bg/files/file_885_928bg.pdf стр. 10.
nnikbg - специалист
Няма плюсове само минуси за семейния бюджет. Тези CD на каква цена са?
turistak - специалист
nnikbg написа:
Няма плюсове само минуси за семейния бюджет. Тези CD на каква цена са?
312 лв, Нооо за тези които са купили котел/горелка Ерато 1 г назад - Пазарна икономика :eek: :eek:

Намираш някой с гаранционна карта от тази година и пазаруваш от местният склад на Ерато :-)
KStv - помощник
bilici написа:
Скарата ми беше заменена от нова и използвах случая да я дам на един познат , който работи в предприятие тип хран механика , но така и не можа да ми направи копие от неръждавейка.
За два месеца работа, чугунената скара и на мойта горелка се напука и челният и ръб изтъня от дебелина около 3 мм в момента е с дебелината на косъм. От фирмата ми заявиха че гаранцията на горелката не покривала чугунената скара.
До "bilici"
Колега твоята безплатно ли я смениха или действително скарите са без гаранция.
Christo - майстор
Скарата не трябва да е от неръждавейка, а от огнеустойчива стомана. Те за съжаление се заваряват трудно. До колкото си спомням от института, трябва да съдържат някакъв процент алуминий
syncho - майстор
Christo и не трябва да се рони :) Чудя се още какво ли ще излезе при тези котли...
bilici - специалист
KStv написа:
bilici написа:
Скарата ми беше заменена от нова и използвах случая да я дам на един познат , който работи в предприятие тип хран механика , но така и не можа да ми направи копие от неръждавейка.
За два месеца работа, чугунената скара и на мойта горелка се напука и челният и ръб изтъня от дебелина около 3 мм в момента е с дебелината на косъм. От фирмата ми заявиха че гаранцията на горелката не покривала чугунената скара.
До "bilici"
Колега твоята безплатно ли я смениха или действително скарите са без гаранция.
Местния представител каза ,че струва 30лв , но нали съм първия му клиент и не ми взе пари.
До колкото разбрах скарата е без гаранция.
В края на миналия сезон ми изгоря и запалката , струва 72лв и също не е гаранционна.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: