• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nelim - специалист
И аз мисля че си за Alba B :)
Моето колебание е пък м/у Minima B и Alba B - 198 кубика отоплявам - клоня към Минима-та защото уж има по-малък минимален разход - пък реално в Пловдив зимата не е много люта (като изключим тази година) и процента на меките дни/месеци е много по-голям.. пък ако случайно хване някой голям студ и не смогва да стопли - мисля просто да и помагам с нещо на ток :)

Въпроса е че в другите месеци примерно октомври,ноевмри, февруари и март Алба вероятно ще ми идва голяма :)

Та си мисля че и при тебе ще е същата дилема, кога и колко време ще ти трябва по-голяма мощност от тази на Алба Б? :)
От всичкото четене, си мисля че е добре да вземеш камина която да ползваш максимално дълго на оптимална мощност (тогава ще има повече КПД), отколкото да вземеш нещо много мощно - което през цялото време да работи на минимум с неясно какво КПД
nokoniko - специалист
nelim написа:
И аз мисля че си за Alba B :)
Моето колебание е пък м/у Minima B и Alba B - 198 кубика отоплявам - клоня към Минима-та защото уж има по-малък минимален разход - пък реално в Пловдив зимата не е много люта (като изключим тази година) и процента на меките дни/месеци е много по-голям.. пък ако случайно хване някой голям студ и не смогва да стопли - мисля просто да и помагам с нещо на ток :)

Въпроса е че в другите месеци примерно октомври,ноевмри, февруари и март Алба вероятно ще ми идва голяма :)

Та си мисля че и при тебе ще е същата дилема, кога и колко време ще ти трябва по-голяма мощност от тази на Алба Б? :)
От всичкото четене, си мисля че е добре да вземеш камина която да ползваш максимално дълго на оптимална мощност (тогава ще има повече КПД), отколкото да вземеш нещо много мощно - което през цялото време да работи на минимум с неясно какво КПД
Е, ако например взема по-мощната 25 кв. и вкарам настройките на първа степен 18 киловатовата дали ще се получи..... Разликата между двете е 5 литра на водната риза. При загрята система тези 5 литра нямали да са по-добре...А и бункера събира повече....СЛОЖНО СТАВА, КОЕТО И ДА КУПИШ ВСЕ ТЕ ЯД, ЧЕ НЕ Е ДРУГОТО... Или обратното- купувам 18 кв. и ако се наложи, както е тази зима /при нас температурите стигнаха до -25гр- пернишко// да увелича подаването на 5 степен и да спася мръзненето....ако се наложи де...
nokoniko - специалист
nokoniko написа:
Здравейте момчета. Задавал съм този въпрос, но пак ще се консултирам, защото в момента ми предлагат камините на "екоспар" с 10% отстъпка. Алба-2430лв.- Аурига -2620лв. Понеже ще свърша дървата около средата на месец Март, та мисля да я купя сега и дойде ли момента да съм подготвен за монтажа. Въпроса ми е - коя от двете да взема.....Къща 120 кв.м. Височина на стаите 2,4м. Обем 290 кубика. Изолация 5 см, пвц дограма, тавани изолирани с вата и гипсокартон. Камината е в самостоятелно помещение, което няма да се отоплява, затова ще взема "В" модела с малкото стъкло, защото ме интересува само енергията от водната риза. Мисля да взема "алба В", но ме е страх дали мощноста ще и е достатъчна и да не се прецакам. ДАЙТЕ СЪВЕТ.... :? :? :? В момента съм със Прити га26/26 кв./, но почти винаги е зъс затворена горна клапа/на изхода на димните газове/, защото оставя ли я отворена със сухи дърва ще кипне водата.
Чакам мнения КЪДЕ СТЕЕЕЕЕЕЕ..... :supz: :supz: :supz:
Petko kiryakov - напреднал
Мнения и отзиви за prity kpw 24 ? Някой компетентен ? :supz:
kalin72 - майстор
Petko kiryakov написа:
Няма нужда да пускаш едни и същи теми, и то на неправилното място, просто вземи и прочети тук, от diana_ganeva, малко след средата на страницата:

http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... 3&start=60
Последна промяна от kalin72 на нед яну 22, 2017 1:07 pm, променено общо 1 път.
maistora1965 - специалист
Petko kiryakov написа:
Погледни темата„ Отопление на пелети първи стъпки, последните постове точно това се разисква.Опаа изпревариха ме.
SoMeBoDy1 - специалист
Според мен вземайте по-голямата! Разликата в парите е 200лв, но имате повече водна риза, а и когато искате удърно да стоплите 25кв се усещат
nokoniko - специалист
SoMeBoDy1 написа:
Според мен вземайте по-голямата! Разликата в парите е 200лв, но имате повече водна риза, а и когато искате удърно да стоплите 25кв се усещат
Виждам, че и ти си с 25 кв. -доволен ли си - :partyman: какво отопляваш....как си с разхода от началото на сезона до днес...Не ме притеснява разликата от 200лв. Просто искам да купя правилната камина.
SoMeBoDy1 - специалист
nokoniko, имам към 70 глиндера h60 + бойлер 120л. Не винаги всички радиатори са отворени, но моята къща е с 10/12см изолация.
По принцип когато изключа котела, върти още около 1 час ( при отворени 70% от радиаторите).
от 1ви Октомври до 31 Януари ще имам разход от 86 чувала по 15кг. Разходът ми скочи този месец.
В големите студове ( -14 градуса) оставях да работи нон стоп, тогава разходър беше 2 чувалчета на ден.

дали 18кв или 25кв/// това е според мен като дали да вземеш кола 110 или 150 коня.
nokoniko - специалист
SoMeBoDy1 написа:
nokoniko, имам към 70 глиндера h60 + бойлер 120л. Не винаги всички радиатори са отворени, но моята къща е с 10/12см изолация.
По принцип когато изключа котела, върти още около 1 час ( при отворени 70% от радиаторите).
от 1ви Октомври до 31 Януари ще имам разход от 86 чувала по 15кг. Разходът ми скочи този месец.
В големите студове ( -14 градуса) оставях да работи нон стоп, тогава разходър беше 2 чувалчета на ден.

дали 18кв или 25кв/// това е според мен като дали да вземеш кола 110 или 150 коня.
Напълно съм съгласен с направения от теб коментар. Последен въпрос- ползвал ли си максималната мощност на камината /като изключим първоначалното загряване/. И като загрее на каква мощност /в по-голямата част от времето/ ти работи камината, за да подържаш желаната температура. :partyman:
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: