• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 35
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон дек 24, 2018 11:07 amzhzh написа:
При монтаж на обезвъздушител на серпентината, къде се слага крана - преди или след него? Или е по-добре два пред и след обезвъздушителя за по-лесна подмяна, че при нас водата е варовита и бързо се скапват.

Прикачен файл

DSC_0127.JPG
zhzh - напреднал
пон дек 24, 2018 11:12 amLazarGanev написа:
В отоплителната система водата не е варовита. Обезвъздушителят може да е ръчен.
Така е, ама при мен се налага на няколко години да сменям авт. обезвъздушители на колекторите.
zhzh - напреднал
пон дек 24, 2018 11:42 amТрифон П.Трифонов написа:
пон дек 24, 2018 11:07 amzhzh написа:
При монтаж на обезвъздушител на серпентината, къде се слага крана - преди или след него? Или е по-добре два пред и след обезвъздушителя за по-лесна подмяна, че при нас водата е варовита и бързо се скапват.
Аха, ясно! Благодаря Трифон и на Lazar също!
zhzh - напреднал
Спирателният кран постоянно затворен ли трябва да е? Защото из нета гледам различни варианти.
пон дек 24, 2018 12:18 pmzhzh написа:
Спирателният кран постоянно затворен ли трябва да е? Защото из нета гледам различни варианти.
Затворен.
sokolov.91 - майстор
Да се включа и аз с малко ъпдейт по моя въпрос. Купих си днес нов манометър. Източих инсталацията до 0 бара (бях я пълнил преди на 1.5 бара на стидено). Проверих налягането на балона на разлирителя и показа 1 бар. Изпуснах го до 0.8 бара. Напълних системата до 1.2 бара на 22 градуса вода. Обезвъздуших и пуснах котела. Като завъртя помпата манометъра на котела спадна с почти две десети. Сега в момента инсталацията е на 1.4 бара при 41 градуса на водата.

П.С. Трифоне, знаеш ли колко вода изтече от системата докато падне налягането от 1.5 до 0 без да съм отварял някой от радиаторите? Точно една голямаа консерва от грах на Сторко. Много ли е малко ли е...
И да се върнем на моя спад на налягането от преди колко дена дето споменах, че съм го отдал на теч от ръчен обезвъздушител и съм допълнил от 0 до 1.5 бара с около 150мл. вода... Еми явно е било едно каанче от грах, сори.
И като обобщение да кажа - един час разправии напразно.
пон дек 24, 2018 2:10 pmsokolov.91 написа:
...
На теб трябва да ти е по прясна физиката. Ти ще кажеш с колко нараства обемът на 1 л вода от t 22 градуса до 50 примерно. Мога да го сметна на акъл, ама моя 7ми клас беше отдавна. Сам си си правил нещата, би трябвало да си ги познаваш. Забравяш бързо и се в други е причината.
Инак- Посипвам си главата с пепел. Прати ми касовата бележка по Еконт на 0888 585289. Загубеното време компенсирам с домашно.
sokolov.91 - майстор
пон дек 24, 2018 2:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон дек 24, 2018 2:10 pmsokolov.91 написа:
...
На теб трябва да ти е по прясна физиката. Ти ще кажеш с колко нараства обемът на 1 л вода от t 22 градуса до 50 примерно.
Нямам никаква передстава :lol:
filmatoplo - майстор
По принцип мръдването на манометъра надолу при включване на помпата е от някакво съпротивление породено от по тесни тръби ,задръстени радиатори,от притворети кранове ,от въздух тук там ,затова налягането в зоната на засмукване пада .Относно съда -почти се получава ,може да си поиграеш още малко и ще постигнеш нещо задоволително което няма да ти създава ядове . :wink:
sokolov.91 - майстор
пон дек 24, 2018 4:37 pmfilmatoplo написа:
По принцип мръдването на манометъра надолу при включване на помпата е от някакво съпротивление породено от по тесни тръби ,задръстени радиатори,от притворети кранове ,от въздух тук там ,затова налягането в зоната на засмукване пада .Относно съда -почти се получава ,може да си поиграеш още малко и ще постигнеш нещо задоволително което няма да ти създава ядове . :wink:
Тръбите са 25ци до всеки радиатор. Колектора е от 32ки. Радиаторите чисто нови. Кранове секретни има притворени, нали баланс правих. Даже този секретен кран на радиатора в банята е почти докрай затворен.
А това, че помпата сваля налягането в системата като се пусне не е ли от това, че е на 5см. от манонетъра, а маниметъра е предиди помпата?
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 35

Тема "Газов котел Bosch Condens 2500W WBC 14-1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: