• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 29
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iliq todorov - напреднал
При мен водопровода се свързва в една от най - ниските части на с-мата просто защото така беше удобно. Предполагам , че ако го свържеш до разширителния съд , просто ще трябва да пълниш с- мата по-бавно за да може да излиза въздуха през обезвъздушителите без да прелива раз. съд. Ако искаш налей вода директно в раз. съд , за да пробваш дали се пълни с-мата достатъчно бързо. Успех в топлото начинание :wink:
ra4o - специалист
Да си продължа впечатленията от работата на парното, че в тази тема съм писал най-много.
Ново 20, сегапък конденз. Получава ми се конденз по стъклата, което е по-малкият проблем, по-големият е, че ми се получава и конденз в ъглите на северната стена и там най-вероятно ще се появи мухъл. Решението е изолация, но това ще стане идното лято.
Сега мога ли да намаля по-някакъв начин влагата?
nikivelinov - специалист
ra4o написа:
Сега мога ли да намаля по-някакъв начин влагата?
Можеш - с проветряване. Аз съм "отворил" комините във всички стаи и досега не се я появявала дори и капчица конденз :)
Освен това няколко пъти на ден се проветрява с широко отворени прозорци за по 2-3 минути.
izkam da popitam kak da si orazmera pompata za lokalno parno kato visochinata ot pompata do nai-visokata tochka e priblizitelno 8 metra i v sistemata ima okolo 180-200 litra voda

В този форум пишем на КИРИЛИЦА!
ironlady - модератор
Мога да ти дам насока ако си решиш да използваш помпи Grundfos.По параметрите който си дал можеш да сложш Grundfos UPS 25-60 присъединителни размери 1" или 32-60 - 11/4".Втората е с по голям дебит.
burningice - специалист
ironlady написа:
Мога да ти дам насока ако си решиш да използваш помпи Grundfos.По параметрите който си дал можеш да сложш Grundfos UPS 25-60 присъединителни размери 1" или 32-60 - 11/4".Втората е с по голям дебит.
ironlady, искам да те питам тези помпи вървят ли комплект с холендри, защото моята беше подобна (UPS 25-40) 3 скорости, ама купувах холендрите отделно, защотот казаха че тази помпа не сърви с тях макар че имаше в кашончето специално направена ниша?
ironlady - модератор
burningice написа:
ironlady написа:
ironlady, искам да те питам тези помпи вървят ли комплект с холендри, защото моята беше подобна (UPS 25-40) 3 скорости, ама купувах холендрите отделно, защотот казаха че тази помпа не сърви с тях макар че имаше в кашончето специално направена ниша?
Тези който съм посочила са тристепенни или трискоростни като твоята-за тях се купуват отделно холендри, а има и същата серия /пример 25-4, 25-6/ двустепенни при които холедндрите вървят комплект.
burningice - специалист
аха, благодаря.
защото съм в апартамент (денивилацията е ок. 2м), на първа степен нормално работи помпата и нямам проблем. Като включа на 2ра или 3та степен - в радиаторите се чува значително по-силен шум (в пъти по-силен)
ironlady - модератор
Ами помпата може и да е най -малката като гама в серията,но си е доста мощничка особенно за малка инсталация.Нормално е на 2 и на 3 та стенен да се чува шум в инсталацията.
tinalex - специалист
ironlady написа:
Ами помпата може и да е най -малката като гама в серията,но си е доста мощничка особенно за малка инсталация.Нормално е на 2 и на 3 та стенен да се чува шум в инсталацията.
Аз съм с двустепенна помпа и не се чува никакъв шум.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 29

Тема "ще правя локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: