Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Аз тая година се минах, при отопление и изгаряне на 5-6чувала в двата ъгъла се получават твърди бучки, шлака..... От пясък ли е , от лепило ли ама не е добре,освен да пробвам с повечко въздух :?
съб ное 17, 2018 10:28 pmbmahob написа:
Аз тая година се минах, при отопление и изгаряне на 5-6чувала в двата ъгъла се получават твърди бучки, шлака..... От пясък ли е , от лепило ли ама не е добре,освен да пробвам с повечко въздух :?
Пясък. Спасение няма, може да опиташ това, с въздуха, та белким намалиш проблема.
Всъщност, така или иначе, на деня трябва да изхвърляш пепелта, а тия 5-6 чувала ги гориш няколко дни, излиза че проблем нямаш.
Значи не се ядосвай и туй то!
Miloslav_Marinov - напреднал
съб ное 17, 2018 10:03 pmТрифон П.Трифонов написа:
Охоооо,правен котел и то готин.
Ма така кажи де. Котела е "по малък" от горелката.
Намали, ама мноооого малко!
Що го караш на 40 градуса? В разгаряне е бил или...?
Ами котела преди това 13 години се ползваше на донбас. Ще опитам да намаля шнека с половин секунда, а относно мощността на горелката смятам, че малко се изхвърлихме но всичко стана на бързо. Относно температурата тук е 1 час след като е изключил по зададена стайна температура (23 градуса), до този момент по висока температура на водата от 55 градуса не съм виждал.
Чираче - майстор
пет юли 27, 2018 10:38 amЧираче написа:
чет юли 26, 2018 11:12 amdiqn88 написа:
Някой пробвал ли е пелети Диаманд пловдивски. Мнение.
Купих 3 торби от Диаман за проба. Външно изглеждат като всички останали, без никакъв прахоляк. Сложих ги в бункера и дадох старт. Впечатленията ми са, че лесно палят, дават добър пламък, топлят добре, съвсем малко пепел, никакъв шлак. Харесаха ми, и купих 2 тона. След седмица ще купя още един тон. Ще видя как ще е през отоплителния сезон.
Самоцитирам се. Вече активно горя от тия пелети. Вчера при профилактиката видях, че от началото на сезона не съм чистил котела. Пепелта е половин чекмедже, без НИКАКЪВ шлак, налепите по горивната камера вътре са нищожни, горя средно по една торба на ден, със стаен термостат BBoil съм, отоплявам към 400 куб. м. обем.
bmahob - майстор
нед ное 18, 2018 3:02 amТрифон П.Трифонов написа:
съб ное 17, 2018 10:28 pmbmahob написа:
Пясък. Спасение няма, може да опиташ това, с въздуха, та белким намалиш проблема.
Всъщност, така или иначе, на деня трябва да изхвърляш пепелта, а тия 5-6 чувала ги гориш няколко дни, излиза че проблем нямаш.
Значи не се ядосвай и туй то!
Прав си за сега държи седмица безпроблемно палене :-D
Ивелин Петров - специалист
съб ное 17, 2018 3:54 pmMiloslav_Marinov написа:
Здравейте. За първи път пиша в темата поради простата причина, че за първа година се отопляваме на пелети.
Реших да споделя какви пелети употребявам

IMG_20181117_152210_391.jpg

IMG_20181117_152404_156.jpg

Купувани са от Плевен на цена 420 лв тона, но аз лично никъде не видях да пише какви са, може би иглолистни.

Това е резултата в тавичката след 24 часово горене

IMG_20181117_144103 (1).jpg

А това е в пепелника след 3 дни

IMG_20181117_144156.jpg

Бих бил благодарен, ако споделите мнение според вас които сте по вещи как ви се струват отпадъчните продукти от горенето, също така приемам и съвети относно промяна на настройки. Горелката е Голден Файър модел GF 35
Здравей,

Пелетите са иглолистни и се правят в Белене, добри са, миналата година с правилните настройки не съм имал никакви проблеми с тях. С камина съм, което е още по-голям ориентир за качеството им :-D
troa73 - помощник
Здравейте колеги и аз от седмица съм с пелетна камина.Марката е алфа плам комо 15 kw. Много съм доволен от камината.Но от пелетите не чак толкова искам да споделя кои марки съм взимал.
Марка wolf горят много добре няма шлака има пепел
Корона им горят добре калорични са
От Велинград много ме изненадаха перфектни а са клас а2
Трон горят добре но не са много калорични
Сега купих Енерджи от Асеновград да ги пробвам.Всичките пелети правят пепел от тези които съм ползвал слава богу без шлака.Всеки ден почиствам камината а не на 2 3 дена.Надявам се да съм бил полезен .Очаквам вашите мнения.
пон ное 19, 2018 9:13 amИвелин Петров написа:
Здравейте. За първи път пиша в темата поради простата причина, че за първа година се отопляваме на пелети.

Купувани са от Плевен на цена 420 лв тона, но аз лично никъде не видях да пише какви са, може би иглолистни.

IMG_20181117_144156.jpg

Бих бил благодарен, ако споделите мнение според вас които сте по вещи как ви се струват отпадъчните продукти от горенето, също така приемам и съвети относно промяна на настройки. Горелката е Голден Файър модел GF 35
Здравей,

Пелетите са иглолистни и се правят в Белене, добри са, миналата година с правилните настройки не съм имал никакви проблеми с тях. С камина съм, което е още по-голям ориентир за качеството им :-D
В Белене? Явно само ги пакетирват в с.Калейца :?:
Ивелин Петров - специалист
ср ное 21, 2018 11:22 amMiloslav_Marinov написа:

IMG_20181117_144156.jpg

Здравей,

Очевидно по малко и от двете: http://peleti-macroline.eu/contact/
Та има и в Белене и в Калейца.. Моите миналогодишните бяха директно от фабриката в Белене.
ср ное 21, 2018 1:01 pmИвелин Петров написа:
ср ное 21, 2018 11:22 amMiloslav_Marinov написа:

Здравей,

Очевидно по малко и от двете: http://peleti-macroline.eu/contact/
Та има и в Белене и в Калейца.. Моите миналогодишните бяха директно от фабриката в Белене.
Ясно. Шанса и мойте да са беленски е доста голям

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: