Най - вълнуващия въпрос зимно време.
koksan - помощник
Не се засягай, просто ми е интересно.
andro440 - майстор
Машината Енигма-I тежи около 10 kg и е с размери 310 mm x 255 mm x 130 mm. На пръв поглед прилича на пишеща машина. Както и другите роторни машини, Енигма се състои от комбинация от механически и електрически системи. Механичната част включва клавиатура, набор от въртящи се дискове (ротори), които са разположени около вала и са долепени до него и степенчат механизъм, задвижващ един или повече ротора при всяко натискане на клавиш. Конкретният начин на работа може да е различен, но общият принцип е един и същ: при всяко натискане на клавиш най-десният ротор се измества с една позиция, а при определени условия се изместват и другите ротори
phantom_ написа:
Това е енигма :lol:
koksan - помощник
Колеги, някой следи ли си нивото на пелетите в бункера, или пък имате ли идеи как може да се реализира? Извинявам се, ако вече сте го разисквали.
Фърлям по едно око, на излизане си го зимам.
Друга идея имаш ли? Нещо автоматика, червена лампа, сирена, интернет и жисиема да вибрира нежно у жоба?
koksan - помощник
Имам възрастна жена вкъщи, която не може да допълва бункера през деня. Та съм се размислил за някакъв датчик, който следи нивото и включва един шнек от бункера майка (майката на всички бункери). Въпросът е какъв да е датчика?
koksan написа:
Въпросът е какъв да е датчика?
Фото. Както е на Грейко горелката, но там е защита от препълване, а може да се ползва и като сигнал за включване на изпълнителен механизъм.
koksan - помощник
Капацитивен датчик, вероятно е доброто решение. Сигурно и оптика може да свърши работа. Ама дали нещо простичко не може да се измисли, контактни пластинки, поплавък от тоалетно казанче, е-а ли му ма...а.Пък ако няма начин, тогава вече асемблерите и контролерите.
шоп - майстор
@koksan, при положение, че имаш "бункер майка" защо ти е междинен?
Само усложняваш нещата с двигатели, шнекове и датчици. Демек предпоставки за неизправност :!:

В Гермяния съм виждал доста къщи, където бункера е една цяла стая. Идва камион и зарежда този бункер- стая с насипни и съотвено по-евтини пелети. От там шнек:-)

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: