Най - вълнуващия въпрос зимно време.
turistak - специалист
Проблемът се оказа неработещ вентилатор на горелката, сега да видя колко ще ме мотат със смяната.
joro_vn - специалист
Да живей търсачката и Лазар Ганев :prayer:

Ето на това май не се доставя с котелът:

http://www.erato.bg/files/file_885_929bg.pdf
Извинявай, не знаех че не си виждал това ръководство. Нормално е ако не си чистил котела цял сезон да се задръсти, особено прехода между 2-ри и 3-ти ход, под пружините.
filmatoplo - майстор
Ще тестваш гаранция така ли :? , ами като изтече :wink: .
syncho - майстор
е filma то нали уж се предполага, че ако има нещо гаранционно то ще се случи веднъж и след като се смени не би трябвало да има проблеми всяка година :)
turistak - специалист
Относно почистването, в краят на сезона котелът го "изблизах". От други собственици чух, че за да важи гаранцията преди следващият сезон техник от ерато трябва да звънне и да направи профилактика - никой не ми е звънял.

Тази инструкция за почистване не беше доставена с котелът, та вчера се сетих как преди време беше публиквано в този форум.

Та сега чакам да ми сменят вентилаторчето :-)

Някой да има представа от къде освен от ерато може да се купи запалката за пелети да я имам, че по коледа да я търся под елхата ;-)

От ерато цената е 50лв.
filmatoplo - майстор
Пелетермите прекарват ли през техните съоръжения и шнекове калпави пелети , тоест със различна дължина :? :) .
turistak - специалист
filmatoplo написа:
Пелетермите прекарват ли през техните съоръжения и шнекове калпави пелети , тоест със различна дължина :? :) .
механизмът е направен така, че аконещо не е по размер ще го смелят
filmatoplo - майстор
Щото обикновените външни ПВЦ шнекове и маркучи -Пръцкат с калпавите пелети. :-D
turistak - специалист
мм :!: м дааа, почна сезона на вареният боб и киселото зале
filmatoplo - майстор
И вентилатори те пръцкат :lol: , това на безобидна шега. :) подмених на един 4 годишен Атмос.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: