• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
007 - напреднал
Да така е но за повече от 6 мисля че са 8 и за параметрите несум сигурен но ги е смятал и ми каза че ще ми е предостатъчна. Повече утре защото пак отивам на пустото бачкане
filmatoplo - майстор
Защо не сложихте пластинчати нтоплообменници вместо маркуча и другата тумба :? за по евтино или заради-направи сам - щото ако няма голям ефект тока ще изяде икономията от оригинални части които биха довели до икономия :wink: Няма да се очудя ако някой свали серпентината на външното тяло на климатик и го постави в някой леген и го облива с вода от сондаж и оттам в канала :-D
007 - напреднал
Тепърва ще предстоят доста промени както по външния вид така и по вътрешния, купил съм изолация за всички триби но нали още се изпробва и затова не сън я слагал. Температурата на бойлера е м/у 55-60 градуса като е напълно изключен от тока. Помпата е на 37градуса оставена да работи но незная каква точно е изходящата Т и ми поддържа 21-22 градуса на първия етаж,също така и тези пластмасови съединения ще бъдат поидменени в много скоро време.
За 12 часа беше изразходила 14 кв като това е за първия етаж и за бойлера
Zoro5 - специалист
filmatoplo написа:
...Няма да се очудя ако някой свали серпентината на външното тяло на климатик и го постави в някой леген и го облива с вода от сондаж и оттам в канала :-D
Вече се работи усилено по въпроса - науката напредва,ей. :-D :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
007, имаш ли някакво обяснение как става така, че с вода с температура 37°С успяваш да стоплиш бойлера до 55-60°С. Да не би от свинския грип сам да си вдига температурата? :)
007 - напреднал
Биолерите при мен са 2 и са свързани последователно и се загряват до Т на тази на радиаторите а вече вторият бойлер е свързан директно с топлообменника които се вижда ( това пластмасовото за което ме питахте е помпа която е свързана със серпентината на бойлера) и майстора ми каза че в бойлера ще отива отива по топла вода и по това което дисплея на ТП (за Т на бойлера) изходната Т от топлообменника е 48 градуса в момента а на бойлера е 42градуса. Как точно това става и аз незная.
Тръбата ф 16 която излиза от горната страна на топлообменника е за вторият разширител ( за бойлера)
Някои питаше колко съм платил, майсторът ми дължеше услуга така че ми е без пари
007 - напреднал
Топлообменниците са 3 а не 2 както си мислех и от първия при които Т е най висока отива към бойлера от където идва допълнителното загряване на бойлера
denuchi - специалист
е тожи път съм прочел правилно. и съм познал че са три топлообменниците. за топлообменниците вече е ясно, за третата тръба от цилиндъра също. сега остана само да се уточни самата инсталиция и диаметъра на тръбите вход изход на ТП. малко по малко вървим към напредък.
2v6 - майстор
007 написа:
Биолерите при мен са 2 и са свързани последователно и се загряват до Т на тази на радиаторите а вече вторият бойлер е свързан директно с топлообменника които се вижда ( това пластмасовото за което ме питахте е помпа която е свързана със серпентината на бойлера) и майстора ми каза че в бойлера ще отива отива по топла вода и по това което дисплея на ТП (за Т на бойлера) изходната Т от топлообменника е 48 градуса в момента а на бойлера е 42градуса. Как точно това става и аз незная.
Тръбата ф 16 която излиза от горната страна на топлообменника е за вторият разширител ( за бойлера)
Някои питаше колко съм платил, майсторът ми дължеше услуга така че ми е без пари
...
Топлообменниците са 3 а не 2 както си мислех и от първия при които Т е най висока отива към бойлера от където идва допълнителното загряване на бойлера
Поне на снимката се вижда един топлообменник (кондензатор) за фреона или общо два :wink:
Може да се каже един двоен - серпентината минава през горния и продължава в долния.
За отопление се взима по-надолу, съответно по-студена вода. Там фреона е вече по-хладен.

Тези два бойлера явно гълтат доста топлина. Колко литра са?
Пробвай да спреш циркулацията през тях и ще разбереш колко може да грееш :idea:
filmatoplo - майстор
Оня ден отидох да видя един клиент на който още август бях монтирал водно подово ама както трябва - изолация , скара,тръби стъпка 10-15 санта на гръгове смесителен вентил и др , отгоре терикот .На горния етаж вентилконвектори - та са по къси гащи в двата етажа - само котела не е Атмос както се планира ами Виадрус за по евтино. За 30 кв има навъртяни 200 м тръба фи-16 :wink:
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: