• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
romanpm - майстор
danovsky написа:
ми ако скоча на една петичка(примерно)и си я карам 60 или
на 75-85 градоса какво би се получило?
Сам помисли ако камината е 10 квт и я ползваш от 5 дни ако включиш конвектор сега и гледаш температурата след 24 часа при едни исъщи условия ще имаш ли по-висока температура , не нали защото не си включил по мощен източник на топлина а топлината си е там вътре дали чрез конвектор ще я излъчиш или радиатори по-бавно е все там :) При мен е различно защото отивам и там е лед чрез конвектора се стопля по-бързо той върти въздуха , но идва момента след ден-два колкото и да духа с него и без него е същата работа , разликата е в няколко градуса на водата :?
danovsky - специалист
filmatoplo написа:
Колко квадрата е стаята ,ако гарантираш тази темп 75гр с малкия си готов ,но ако имаш възможност на по големия ще си по потник и ухилен :-D
Абе стаичката малка, 14 квадрата ,трапезарийка се води.Към нея едно такова боксче съм и прикачил,ма то ню-ню- 5 квадрата.Котлето се пали сутрин и докато не изяде 40-50 кила въглища не гасне.Верно че къщичката е в гората(мойта ограда и нагоре вълци) ама бавно сгрява мама му.Е са съм гол до кръста(зарад ракията и жената де),ама от сутринта не съм свалял шапката!Та идеята ми е за по-бързо затопляне.
filmatoplo - майстор
Направо си купи модела 045 - 5 киловатовия , за да се стопляш .Той ще варира от 2,5 до 5 киловата зависимост от температурата на водата и скоростта на вентилатора -ако е жежко може да отвориш врата към др стая.
danovsky - специалист
filmatoplo написа:
Защо не топли радиатора , 14 глидера са към 2100 вата . Имай предвид че водата в системата ако е под 70-75 градуса мощността пада и на полувина било на радиатора било на конвектора . Ако си сигурен че тая система топли със поне 70 градусова вода постоянно ще се стоплиш със този конвектор 3300 вата .Ерато е дистрибутор на Клима 2000 или виж фирмата Силпа . :wink: Ако водата е 60 градуса ще трябва да вземеш по големия модел 045 . Питата в конвектора може да се обърне и отдясно с изводите .
Кефи ме подписа ти,и да питам за това ли говориш?

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (85.81 KиБ) Видяна 4764 пъти
ror - специалист
е на тия точно от 8бр. на 2 им правя рекламация на ел. модула за управление TR300PG
filmatoplo - майстор
Да за това говоря -виж как се променя мощността от температурата .И аз се изложих веднъж че не работи електрониката , ама като дойде едно момче да я види и ми стана срам -че не съм чел добре упътването и настройките .Не исключвам повреда но не вярвам. Да модела е този 045 .
ror - специалист
филма, не ме подценявай. Упътването е най-обикновенно и настройките са най-елементарни. От 8 конвектора при едни и същи настройки, 2 работят различно а други 2 не правят разлика м/у Th и Tl ако си запознат. Все пак това не е квантова механика :-D
Последна промяна от ror на съб яну 30, 2010 1:24 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Примера си дадох за мен :) какво прави или не прави управлението .тоест каква е повредата да сравня с моите настройки.
ror - специалист
Th=29*C
Tl=25*C
работната Т няма значение но е 17*С
2бр. продължават работа при спад на Т на водата дори под Tl
други 2бр. спират при спад под Tl, а би трябвало да е при Th
---това е в режим отопление---

-друг недостатък е, че вътре има една батерийка, която ако е изтощена, температурата на пом. се показва с големи амлитуди. Или трябва да се смени или да се махне един джъмпер. Абе недомислица неква, при положение че е има постоянно захранване.
filmatoplo - майстор
Аз ги правя -положителната на 39 гр а отрицателната 5 гр -това при отопление .До преди това регулирах само стайната и имах ядове :-D Ако тези управления дават дефект -купувай ги без тях и им поставяй други маркови на Ханиуел или Данфос или др .
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 26

Тема "вентилаторен конвектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: