• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
turistak - специалист
nnikbg написа:
Няма плюсове само минуси за семейния бюджет. Тези CD на каква цена са?
312 лв
gizdo - специалист
Колеги кажете къде в района на София може да си намерят пелети на нормална цена (350-380лв/тон) ?
В завода на Проджето в Разлог нямат резрви и от цена 330лв/тон преди 2 месеца сега ги продават за 400лв/тон. Звънях на няколко места за Техноууд в София и нямат количества (визирам 2 палета - 2250кг.) За първа зима съм на пелети и не подозирах, че е тагава стагнация тези зимните месеци. Остава ми като вариант Баумакс, но там на тон се взързва 500лв/тон и на мен ми се струва, че не са много калорични сравнение с разложките. Другата година ще се подготвя и ще надумкам бараката до тавана още от лятото :-D
syncho - майстор
gizdo ще постъпиш много умно, ако го направиш това с лятото и пелетите
gizdo - специалист
syncho написа:
gizdo ще постъпиш много умно, ако го направиш това с лятото и пелетите
Да де, но въпроса е сега да избутаме зимата. :) В крайна сметка ще избера пелетите на Баумакс пред разни други съмнителни...
valqk - специалист
Я препоръчайте откъде из София да взема 1тон само, но да са качествени? Ама да не са на 7.50/15кг (Брико и другите вериги), че това си е 500лв/тон - бая идва...
Гиздо, явно няма да стане, а вече съм почитиии на финала и искам да имам за пробата. :)
gizdo - специалист
valqk написа:
Я препоръчайте откъде из София да взема 1тон само, но да са качествени? Ама да не са на 7.50/15кг (Брико и другите вериги), че това си е 500лв/тон - бая идва...
Гиздо, явно няма да стане, а вече съм почитиии на финала и искам да имам за пробата. :)
В момента хубави пелети има на Околовръстното при с. Лозен точно срещу автокъща Капитолия.
Клас А Проджето- Разлог на 380лв/тон, другите им пелети са Клас А+ - Стара Загора цената е 410лв/тон. Вчера взех от там 2 тона разложки пелети и съм доволен. Старозагорските пелети ги хвалят най- много, много белички са и според мен са по- калорични. Взех преди месец от Старозагорските и някак ми седят по дебелички. С тях имах проблем, защото ми запушваха тръбата на шнека. В случайте когато ми зарабти горелката на 100% мощност тези пелети не стигаха хубаво до горивната камера и оттам ми запушваха тръбата идваща от шнека. Започнах да ги мешам с Проджето, за да ги изгоря и тогава забелязах, че имат по- силен пламък и са по- калорични, по- бавно изгарят. Предполагам, че трябва да се даде още малко наклон на горелката спрямо котела, но напоследък не ми се занимава с парното. Искам само да слагам пелети и да ми е топло. :-D
valqk - специалист
Днес взех 500кг от тези Ботевградските - бук (http://national7.bg/bg/ceni.html) за 420лв/тон :shock: :axe:
Имаха техноуд Разлог клас Б по 400/тон!!! Ако щещ! :finga: #-o

Гиздо, къде точно е мястото за което казваш?
Аз ги взех точно от светофара на околовръстното и Лозен.
Има 2 фургона и надписи отпред - отопление и пелети. Там плащам, обръщам и после в ляво се минава отзад и едно бяло/оранжево хале - там се товари. (за тук ти говоря: http://maps.google.com/maps?q=42.626243 ... src=0&z=19)
Изглеждат добре, има малко прах, но не е много. Не са много светли, нито тъмни.
Водят ги клас А и им дават 5,6 кв/кг.
< 8% влажност
< 0.6 прах

sian предложи едни други - Бошков. На човека му звъннах - счупила се машината, след празниците.
Като попитах за клас каза, че те не се занимавали с такива неща. Пробвали в началото, но се отказали, защото всеки път идвал различен материал и работели - вземаш за проба, ако ти хареса - купуваш много.
На мен лично ми хареса като обяснение - прав е, някой си производител дава от качествения материал -клас А. После с куция и :finga: за крайния потребител.
Интересното е, че днес като размъквах чувалчетата, едни ми се сториха по-леки от други, но нямам кантар там...

п.п. Колата си ги понесе, като стой та гледай. Другия път 600кг :-D
gizdo - специалист
http://bioplam.com/

Ето тези са на околовръстното до Лозен. Имат пелети на Проджето- Разлог 380лв. и Стара Загора 410лв.
turistak - специалист
Мислите ли, че ако си сложа топломер(търговският уред), може да се прецени коректно какво е реалното качество на пелетите?

Или по-точно засичам колко kW "произвежда" от 50 кг пелети?

Промяна във външната температура и режим на отопление( градуси и цикли) в помещенията, могат ли да изкривят сметките?
syncho - майстор
ако го сложиш веднага след котела/камината няма да има значение, но ще мериш това, което камината е усвоила, а не калоричността на пелетите. Нека не забравяме, че няма продукт със 100% КПД.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: