• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
И аз днес си играя цял ден да нагодя дозите така че хем да не гасне хем да не е прекалено силен пламъка ! Сега съм на 48 доза /а преди успяваше с тези пелети да гори с 41/ през 20сек ,наложи се да вдигна малко темп. на водата понеже с тези дози по-бързо я достига и пристройката на тъщата няма време да се стопли,но ако ги намаля се получават рестарти заради загуба на пламък,а това не е добре за запалката :!: Май ще трябва да взема няколко чувала Румънхофер за тест да видя в консистенцията на пелетите ли е проблема или не ! Имах съмнения за шнека ,но го разглобявах преди големия студ и нямаше никакви налепи вътре !
madjo - помощник
и аз като завиших дозите се получи същия ефект и затова я свалих на 2-ра степен да гори по продължително
madjo - помощник
възможно ли е сега от студеното време да се е повишила тягата в комина и от там да изгарят една идея по бързо пелетите а от там да губи пламък
защото проблема май не е само при мен
n.ganev - майстор
За това слагам стабилизатор на тягата. Точно сега си играе ролята идеално.
Svezar - специалист
При мен със сигурност няма връзка с тягата на комина /доколкото тя изобщо може да повлияе на пелетна горелка/ ,най-малкото понеже вертикалната част от тръбата за газовете не е уплътнена в коминното тяло и ако той иска да смуче повече си дърпа въздух около нея ! Някак не мога да си представя че комина ще успее да смуче повече въздух през отвора за вентилатора на горелката отколкото самия вентилатор нагнетява ! А и както забелязвам,те дозите така или иначе щяха се вдигат понеже след толкова дни с отрицателни температури с малките дози...няма стопляне :idea:
filmatoplo - майстор
Има ли опасност - взимайки си въздух от към клапата - да се подпали комина .
Здравейте, имам проблем с моята горелка Ferroli sun 7... пускам я подава пелети и се запалват. Всичко е както трябва, но след 3-4 мин спира и си прави самопочистване и горивния процес започва от начало. Така се повтаря постоянно и не може да вдигне темпераура над 45 градуса. Този проблем го имам от няколко седмици, преди това всичко беше нормално. Някои пъти се оправя и интеревала от самопочисването е по голям, но не е както преди. Горелката е почистена добре, фотодиода не е замърсен! Друг проблем който прави е при първо палене сутрин подава пелети, запават се и така докато не изгорят, не подава изобщо повече и се появява А01. Така няколко пъти после няма проблем.. :D Ако може някои да ми помогне ще съм много благодарен.
Svezar - специалист
Това определено си е някакъв проблем в платката !
За момента оправих проблема. Параметъра Т07 го намалих от 21 на 16 и всичко заспа. Проблема го е правил, защото интервалът е бил голям и пламака е намалявал, поне аз така го разбирам.
Svezar - специалист
Не си описал добре какво прави затова казах за платката,аз разбрах че както гори изведнъж включва вентилатора на издухввне,а тя просто си е губела пламъка и е почвала да се гаси ! Но май трябва да вдигнеш и началната доза щом има случаи когато не стига до момента да пусне първа доза :idea:
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 26

Тема "Проблем с горелка Фероли." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: