• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
vanko1988mnt написа:
benimm8808 написа:
vanko1988mnt написа:
При мен също също излиза аларма 7 и все още не мога да открия от къде идва.....
Кога ти излиза тая аларма,сподели кви са ти наблюденията.
Ами до сега не откривам някакви зависимости.Преди доста време ми излезе веднъж и притегнах винтчетата които са на шпилките на горния капак и след това запали и работи без проблеми до преди два дена,когато пак излезе Аларма 7.Пипнах пак винтовете,които бяха леко разхлабени,но този път не помогна.Сега алармата излиза когато си поиска.Проверих комина,тягата е Ок.Вратата затваря плътно,горният капак също.Прави ми впечатление че стъклото ми се опушва доста и остава много шлака.Пелетите са Велинградски.

С какви настройки си на пелети и въздух?
sozi - напреднал
Така реших пак да пробвам и послушах съветите ви за моя проблем с AL 7 .Изчистих печката основно отворих всички капаци тръби и прочие ,плелетите са ми от 0.7 до 1.2 на различните степени така е от миналата година .Вентилатора е от 1700 да 2000. Проблема е същия сваля ли помпата на водата на 45 градуса всичко е ок, даже и намалям със по 150 оборота вентилатора.Сложа пи я помпата на 50 градуса и като намаля печката на 45 след 2-3 часа спира :?: а сега де
nobreak - специалист
sozi написа:
Така реших пак да пробвам и послушах съветите ви за моя проблем с AL 7 .Изчистих печката основно отворих всички капаци тръби и прочие ,плелетите са ми от 0.7 до 1.2 на различните степени така е от миналата година .Вентилатора е от 1700 да 2000. Проблема е същия сваля ли помпата на водата на 45 градуса всичко е ок, даже и намалям със по 150 оборота вентилатора.Сложа пи я помпата на 50 градуса и като намаля печката на 45 след 2-3 часа спира :?: а сега де
Не е ли възможно понеже помпата е настроена да завърта на 50 гр., а ти като настроиш печката да работи на 45 гр., няма кой да завърти водата, водната риза се нагрява много и се включва защитата....
chungata - специалист
nobreak написа:
sozi написа:
Не е ли възможно понеже помпата е настроена да завърта на 50 гр., а ти като настроиш печката да работи на 45 гр., няма кой да завърти водата, водната риза се нагрява много и се включва защитата....
Ако се включва защитата от прегряване значи загрява до 80 градуса, нали така са настроени фабрично каминките.
Norbreak, на колко градуса над зададените ти е настроена да се изключва сама? При мен беше фабрично на 2 гардуса разлика, сега е на 15. когато беше на 2та градусаразлика за много бързо време достигаше градусите и докато влезе в модулация гаснеше.
Всъщност всеки път ли като спира и да пише Аларма 7? Да не се окаже пък софтуерен проблема? Допитал ли си се до поддържащия техник? :?:
nobreak - специалист
При мен във фирмата си е с фабричните настройки и само като беше по-топло се включваше аларма 7...
kafaka - специалист
Колеги ! На колко време трябва да се прави пълно почистване на камината ,защото моята не съм я чистил от както съм я пуснал на 25.10.,и как става това?
Благодаря предварително!
benimm8808 - специалист
kafaka написа:
Колеги ! На колко време трябва да се прави пълно почистване на камината ,защото моята не съм я чистил от както съм я пуснал на 25.10.,и как става това?
Благодаря предварително!
Инсталатора ми препоръча на 2 месеца да я отварям за пълно почистване на димоотводните тръби.
vanko1988mnt - помощник
benimm8808 написа:
С какви настройки си на пелети и въздух?
Колега честно казано не знам понеже не смея да бъркам по настройките.Днес дойде един майстор от Сънсистем и ми променя малко настройките.Каза че въздуха е бил малко и увеличи оборотите на вентилатора.Оказа се че и някакъв маркуч на вакумен клапан се е бил запушил.След като го пипна камината заработи.Сега остава да се надявам да нямам вече проблеми.
ПП.
Ако някой има разширените настройки нека ми ги иззпрати на email:vanko1988mnt@abv.bg
Последна промяна от vanko1988mnt на пет дек 05, 2014 7:37 pm, променено общо 1 път.
nobreak - специалист
моля някой ако ги има да изпрати и на мен petkirov@gmail.com
bogesmen - напреднал
nobreak написа:
моля някой ако ги има да изпрати и на мен petkirov@gmail.com
Настройките са индивидуални и зависят от няколко фактора:
1. Вида на пелетите.
2. Отоплявана площ-съответно консуматори.
3. Топлоизолация.
4. Наличието на термоглави на основните консуматори.
5. Начина на управление на камината - по вода или по температура на въздуха.
Има и други разбира се но, това са по-основните.
По добре напишете основните Ви сегашни настройки, и съответните проблеми който имате или желани резултати, които бихте искали да постигнете. Тогава съм сигурен,че бих могъл да помогна най добре, а и колегите с по-голям опит, на всички до достигане на оптималните "нисък разход-високи температури- добър комфорт".
Знайте едно НЯМА УНИВЕРСАЛНИ НАСТРОЙКИ за пелетни камини и котли независимо от марката и модела.!
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: