n.ganev написа:"Ефтиното винаги излиза скъпо - понякога се доплаща с много нерви.Н.Ганев ами вие с какъв котел и горелка сте, ако е удобно да споделите, за да знам ако случайно се намери някой балък като мен да купи моят, какъв да си взема след това. Благодаря ви предварително !
Оглеждайте се първо за сервизааааа.
Не съм толкова богат да си купувам ефтини стоки които да изхвърлям."
Горните неща съм ги писал и казвал много пъти.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gergo91
- специалист
776 мнения в "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви"
Здравейте вчера монтирах на Бабата golden fire 24 .След мъката по преправянето на системата реших да я запаля настроих помпата да включва на 45 гр. Когато стигна 46/47гр.показа вкл. на помпата но уви помпата не тръгна.Угасих камината помислих си дефектна помпа разкачих кабелите на помпата и подадох директно ток и заработи възстанових кабелите и пак проба и НЕ помпата пак не тръгна.Проверих предпазителите,кабелите и не и не някои може ли да помогне?
LazarGanev
- "Велик майстор"
VGeorgievSP написа:Голяма мъка преживяхме и продължаваме да се мъчим с такава камина PS24. Поръчахме си я и понеже няма в Русе техен магазин, ни я доставиха от Силистра. Монтираха ни я към системата, имахме стар чешки котел, който ни правеше вече проблеми, но като я пуснахме изобщо не заработи. Обадихме се в Силистра пак, там има магазин със сервиз, след два дни дойде специалист уж да я настрои. Не можа да я настрои след два часа мъки и се оказа, че платката за настройките е за въздушна камина, а нашата е с водна риза. Помолихме го да се обади в Благоевград за да им каже за платката. Говори със софтуерния им специалист и той каза , че ще изпратят нова платка. Специалиста от Силистра си тръгна като му платихме 200 лв.защото настройките се заплащали, не влизат в гаранцията, които той се факто не направи заради сгрешената платка. След два дни получихме платката, която съпруга ми трябваше сам да смени, добре че е технически грамотен. Пак решаваме да пуснем камината, но нов проблем- електромотора на шнека за пелетите не работи, не подава гориво към горивната камера. Пак звъним в goldan fire на специалиста, той дава някакъв друг номер на който да се обадим, на който никой не вдига. От Силистра ни казват, че не се занимават извън техния район. Някой може ли да ми даде съвет какво да направим, вече нямаме нерви да се ядосваме, а и стоим на студено посред зима.Наблизо Арменски поп нямате ли си?

filmatoplo
- майстор
Купуването на Голденфайер е като при ужилините от Телефонните измамници ,има информация за тях обаче балъците се пак ловят .Кога четете форума след покупка на Голденфайер ли . 

bmahob
- майстор
filmatoplo написа:Купуването на Голденфайер е като при ужилините от Телефонните измамници ,има информация за тях обаче балъците се пак ловят .Кога четете форума след покупка на Голденфайер ли .Добре бе колега а ето твой пост за същата камина 2-3 теми по надолу:
"filmatoplo написа:
...Много е икономична 1 чувал пелети сигурно 5 дена ще го гори .На степен 1 пуща по 1,8 секунди ,на степен 5 пуща по 4 секунди ,средните степени си ги прави сам контролера ..Температура димни газове 115-125 .....Бива камината ,още се чудя защо не ги харесват някой - толкова лесно управление ,абе нямам забележки. ."
Сега на кое твое мнение да вярвам??
filmatoplo
- майстор
Съжалявам не можах да го изтрия ,случая беше такъв ,клиент си купи сам камината ГФ24 ,аз му я монтирах професионално и му я настроих ,монтирах му стаен термостат и камината заработи като часовник - и написах този пост с хвалба като си мислих че тези камини са добри но не са попадали на майстор .Обаче какво се случва после - след няколко дена клиента ме вика че камината спряла ,отивам и какво да видя - мотора паднал ,шнека затегнал .Наложи се без пари да му извадя шнека и да го изпиля и слаба че да не затяга ,монтирах и мотора така че да не пада .След това пак спира този път Вентилатора , вече се отказах и се обади на сервиз .От сервиза му казаха че ще си запишат и може да дойдат някой ден срещу 150 лв само да констатират повредата ,за отстраняване може и още пари ,оказало се изгорял предпазител , майстора му откачил стайния термостат - незнайно защо .Сега клиента ми се моли пак да му го свържа .А сега ми кажи на кое вярваш ,просто така се случи първо им повярвах на камините но после яко ме разочароваха .сам си прецени.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Ами Филма, кой те кара да се навираш между шамарите? Няма как да я свършиш тая работа професионално, ако не си минал обучение, а то как да минеш обучение, като няма такова
. Къф сервиз, кви 5 лева? Нали виждаш, че тази марка има само търгаши
. Възползват се от безизходицата и взимат по 150-200лв за посещение, без да са свършили никаква работа!

filmatoplo
- майстор

LazarGanev
- "Велик майстор"
Правихме отопление на приятел на брат ми. Всичко добре, но донесе едно украинско стоманено котле за въглища, пък ще гори дърва. Обясних му, че няма да стане, но той ме гледаше високомерно - демек ти не разбираш, това е "руско чудо" от соца, сегашните не могат да му се опрат. Ми добре, сложихме го, поработи 2 седмици и вдигна ръце - дай да мислим нещо на пелети, че свърших парите с този ремонт, пък така не става с тези дърва. Бях му измислил схема - котел втора употреба и горелка като хората на изплащане, но той ме изненада, че е поръчал златния огън и ще ме извика да го подвържа и пусна. Казах му, че не му разбирам и не искам да му монтирам втори боклук, защото ще се компрометирам. Обаче не - трябвало да си довърша работата! Изпратих му момчетата, подвързахме му го безплатно и му казах да не ме търси нито за настройки, нито за проблеми, само ако иска да почерпи. Е, не ме е търсил от тогава. 

Тема "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература