• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
SoMeBoDy1 - специалист
към момента не ми е трябвало да я вкл. на максимална мощност. Най-много на 4та степен.
при всички радиатори включени, котелът пуснат на 1ва степен 8 кв. водата стига макс. 54 градуса, но бавно.
Ако искам по-бързо на 3та степен ( 16кв.) или 4та ( 21кв) е достатъчно.
4та степен съм вкл. само в най-големите студове.
andy_forresite - майстор
Имаш ли трипътен вентил и камина или котел е това?
10 см е много добра изолация. Разходът ти е за отличен.
nelim - специалист
SoMeBoDy1 написа:
към момента не ми е трябвало да я вкл. на максимална мощност. Най-много на 4та степен.
при всички радиатори включени, котелът пуснат на 1ва степен 8 кв. водата стига макс. 54 градуса, но бавно.

От къде е това инфо за мощността на различните степени
я кажи как са на Алба?

твоята Аурига 25 е
1 - 8кв.
2- 16кв.
3 - ?
4 - 21кв.
5 - 25кв
така ли?

Интересно ми е как са степените и мощностите при по-малките модели
SoMeBoDy1 - специалист
- Това е котел, не камина, без трипътен.
- Нелим, на втора степен е 12кв. ( ако не се бъркам) . За Алба си нямам идея как са стъпките на мощност.

Имай предвив, че дори бъдейки котел пак има едно 2-3кв "загуби" на топлина в помещението, къедето го държиш.
nikolai75 написа:
И аз сам горд собственик на еко спар карина 10 кв само сас въздух. доволен сам. Снощи влезнах в сервизното мену . Но и,имам едно питане? Как се променят парамаетрите при работеща камина или при спряла. Просто по подробно моля ви ми обяснете. контролера ми е фумис.На мен ми изглежда малко сложно. :? :?
И аз сам горд собственик на еко спар карина 10 кв само сас въздух,
Първите няколко часа като гори e с бял и хубав пламък,
След 5-6 часа горене, пламъка е жълт,
Даите ми за 10 KW еко спар карина финните настройки, Интересува ме параметри 10 / 18 и 24 / 28 ….
nikolai75 - напреднал
На теб ти требват пар 10 18 24 28 .Като 10 и 18 са за пилетите 24 и 28 са за въздуха.Но като променяш ,парво си запиши твоите параметри.После вече според комина тягата ги прави всичко е индивидуално за всяка камина.Обясни малко защо искаш да ги променяш.Гори много пилети малко топли и така колко ти са заводските настроики на тези параметри.Влезе ли вав фумис контролера.Ако требва телефон да дам да ти обясна :)
nokoniko - специалист
SoMeBoDy1 написа:
nokoniko, имам към 70 глиндера h60 + бойлер 120л. Не винаги всички радиатори са отворени, но моята къща е с 10/12см изолация.
По принцип когато изключа котела, върти още около 1 час ( при отворени 70% от радиаторите).
от 1ви Октомври до 31 Януари ще имам разход от 86 чувала по 15кг. Разходът ми скочи този месец.
В големите студове ( -14 градуса) оставях да работи нон стоп, тогава разходър беше 2 чувалчета на ден.

дали 18кв или 25кв/// това е според мен като дали да вземеш кола 110 или 150 коня.
Днес ходих в магазина и те ме убеждават да взема 25кв. - 2600лв, което нямало да ме удари в излишен по-голям разход. Дано е така почти ме убедиха. Утре отивам да я плащам. Последна вечер за размисъл........ :? :? :partyman:
nikolai75 написа:
На теб ти требват пар 10 18 24 28 .Като 10 и 18 са за пилетите 24 и 28 са за въздуха.Но като променяш ,парво си запиши твоите параметри.После вече според комина тягата ги прави всичко е индивидуално за всяка камина.Обясни малко защо искаш да ги променяш.Гори много пилети малко топли и така колко ти са заводските настроики на тези параметри.Влезе ли вав фумис контролера.Ако требва телефон да дам да ти обясна :)
Благодаря ти Николай!
Нямам проблем да влизам във фумис контролера. Проблемът ми е, че топли много, намалих парарметъра 10 на 5(заводско 7) и намалих другият парарметъра 18 на13 (заводско 15). Като стана много студено го пуснах на Ауто, а преди държах мощността на първа степен. От този момент започна след 5-6 часа горене да се запушва от по 2-3см мърсотия в горелката и да опушва стъклото с черно. Затова се налага да я почиствам постоянно, макар че използвам качествени пелети- Швайхофер.
nikolai75 - напреднал
Тва запушване на кошницата го имам и аз .Можеш да вдигнеш малко въздуха от параметар 24 и 28 и да направиш продухването да е на по често . Тва са параметри 60 61 62 отвори книгата и ги виж. Нали ти дадоха книга там ги има параметрите. Аз сам я направил да се продухва на през 20 мин в продалжение на 60 сек.Кажи ми кошницата дет горат пилетите от чогун ли е или кат моита от дебела ламарина.Може да я снимаш и да я видим.Сащо може да намалиш малко димните газове.калко димни газове температура има.Гледаш ги когато ти показва температурата на въздуха натискаш + и ще ти ги покаже Моя параметар 18 беше на 20 заводско а 10 на 7 .Ваздуха колко ти е 24 и28
andy_forresite - майстор
SoMeBoDy1 написа:
Ти си моят идол! Откога се тръшкам някой да засече какво става при пускане на известна мощност с еди си колко киловата радиатори. На колене ви молих, а ето самбади, пича, без да го моля каза - с 8 кв котел и 12 киловата радиатори постига 54 градуса. Дано това осем е сигурно.
Вдъхновен от тези данни насметох букови, слънчогледови, от стъбла, от пити... от всичко що е останало и пуснах 12 кв с 12600 радиатори - 54 изход и 42 вход. 9300 вата, три панелни, са в стаи с температура малко над нулата. Ето това е теста за кпд, който ни интересува. Не съм с екоспар, така че се извинявам за спама.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: