Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kaptagona - специалист
На 7ма страница ги има. Всичко ми е заводско. Само почистването е през 30 минути по минута и половина. Правих си експерименти но заводските са най добри поне за мен.
Здравейте! При почистване на камината ми изскочи следният проблем: При опита да почистя тръбите за дим в котела не помръдваха изобщо. Пробвах със сила пак не мърдат. Има ли вероятност да са толкова задръстени, че да не мърдат изобщо, дори и при максимално усилие. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и има ли решение той? Благодаря предварително! :)
bmahob - майстор
вт ное 02, 2021 9:53 pmStHrRusinov написа:
Здравейте! При почистване на камината ми изскочи следният проблем: При опита да почистя тръбите за дим в котела не помръдваха изобщо. Пробвах със сила пак не мърдат. Има ли вероятност да са толкова задръстени, че да не мърдат изобщо, дори и при максимално усилие. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и има ли решение той? Благодаря предварително! :)
Пробвай да завъртиш, по оста металния прът и тогава пак дърпай, ако не разглабяне да се види ко става..
bmahob - майстор
вт ное 02, 2021 9:35 pmkaptagona написа:
На 7ма страница ги има. Всичко ми е заводско. Само почистването е през 30 минути по минута и половина. Правих си експерименти но заводските са най добри поне за мен.
За дози може, но вентилатора силно зависи от тягата на комина, з амен с алемо завишени, но вс е индивидуално. Ако въздуха е мн почва да гори съсъ св. Жълт пламък подобно н агорелка, тогава топлото отива в комина, пламъкабтрябва да е игрив леко червеникав и да усещал топлината от самата камина.....
Като за начало да ви кажа едно здравейте.
От скоро ( има - няма 3 седмици ) съм с котле комо компакт 23кв. на което паленето става бавно ( както четох не е само при мен) по някога и не пали от първия път при което излиза грешка no laighting при което я изключвам и стартирам след 10-15 Мин. ( след като приключи final cleaning). И другото нещо което снощи ми се случи след като е работил 2-3 часа ми изписа no pelet. Отварям бункера наполовина пълен, отварям горивната камера кошницата и пепелника заринати с пелети - поне 5-6кг имаше вътре. 1. На какво може да се дължи това с препълването и 2. Може ли след като запише no lighting да го рестартирам по някакъв начин без да се включва това final cleaning и да чакам сума време.
Със заводски настройки е.
Здравейте .На една позната с Алфа Плам 15 кв. и прави проблем ,че не вдига градуси самата камина и бойлера е студен.Независимо на коя степен работи.Били сложили и още един радиатор към парното.До преди това нямало проблем.Казали са и ,че имала въздушна възглавница някъде.Някакви съвети да кажете?? #-o
firefighterkn - помощник
Здравейте може ли примерни настройки на Шанек и вентилатор за Алфа плам Дино 27kw
Проблемът е че след няколко часа работа, натрупва пелети в горивната камера.
StefanNikolov - специалист
вт ное 16, 2021 6:41 pmfirefighterkn написа:
Здравейте може ли примерни настройки на Шанек и вентилатор за Алфа плам Дино 27kw
Проблемът е че след няколко часа работа, натрупва пелети в горивната камера.
Аз също я ползвам и на мен ми трябват настройки. Ако има някой нека сподели.
Здравейте!Активен ли е още форума?
bmahob - майстор
чет ное 18, 2021 9:54 pmNickolayAt написа:
Здравейте!Активен ли е още форума?
Смисъл?

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: