Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Да определено -котела ти работи добре , аз се чудя газанализатора от къде взима база за сравнение .И друго -ако му наредим 10 броя работещи Даконери -еднакво КПД ли ще премери :? :) .Или си мисля че с газанализатора се мери моментното състояние на горивния процес , и мерките показани на дисплея се възприемат че котела е близко или далеч от пълна ефективност :wink: .
djordan - напреднал
Здравейте,искам да попитам някой дали има някаква информация за руските котли СТРОПУВА комбиниран.По каталог ги дават с едно зареждане на въглища да кара до 5 дена.Но на едно клипче гледах че на 14ят час почти не се виждаше пламъка.Сандле е същият като Стропува. http://www.youtube.com/watch?v=Q1LHHXMXuBE
syncho - майстор
filma за тоя ТУ направо вече се учудвам какви глупости са почнали да пишат хората... Та това е един стандартен котел на пелети високо качество. Всички по-добри такива работят на този принцип на работа, да не говорим, че някои стигат и до 96% кпд, но не е там въпроса. Пишат се всякакви глупости като
filmatoplo написа:
"За този котел не е необходим комин, а само фасаден извод – така котелът може да се постави в каквото и да било помещение."
Нека да го пусне с алуминиевата тръбичка през стената навън и да му гледам сеира как ще е там по цял ден и ще обяснява на клиента защо не му работи котела.
filmatoplo - майстор
Да работи баш като газов котел :? може , ама не съм го видял :wink: .
LazarGanev - "Велик майстор"
Който е посетил Пловдивския панаир не може да не е видял демоавтобуса на Ерато в който има монтирани няколко котела и работят така без проблем. Това не означава, че го препоръчват. Винаги е добре да си има тяга. При газовите котли е друго - ако случайно вятърът върне, то котелът угасва на момента, докато пелетният не може да угасне - или ще пропуши, или ще настъпят повреди по горивната камера и горелката
Колкото до показанията на газанализатора - нека не поставяме под съмнение показанията на сертифицирани уреди на утвърдени марки. Дадох пример с автомобила - моментния разход, отчетен от компютъра може да се различава доста от средния, който е даден в каталога
syncho - майстор
На панаира се правят какви ли не установки само и само да се покаже нещо донякъде работещо. Точно пък на Ерато демоавтобуса така ни издуши всичките изложители там, че нямам думи. Не знам точно кой котел палеха, но поне 30-40мин димеше все едно гуми горяха.

В крайна сметка истината е една - комин си иска всичко що гори нещо. Може би изключение да правят спиртните камини, но пък там влагата е непоносима.
mitko3040 - напреднал
И аз започнах да пускам парното и сега нов проблем. Миналата година системата беше без контактен термостат и помпата работеше постоянно. Промените които направих са: 1. сложих контактен термостат 2. стайният термостат го свързах директно да гаси горелката. Резултата от първото чистене на котела е, че имаше много влажна пепел явно от конденза. Допреди да сложа контактния термостат никога не съм имал конденз в котела. За съжаление не поставих трипътен винтил. Какво да правя сега. Температурата на котела е 65 гр. помпата се включва на 45 гр.
kok - специалист
:lol: ами сложи трипътен вентил или си карай по старому
filmatoplo - майстор
За Софианци , понеже снега е при вас -как са пелетните котлета , вършат ли си работата :) , тук до 17 часа беше 18 градуса.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: