Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Значи съм прав за клемите , клеми ком и ено са независим контакт -който може да служи за директен контрол върху горелката на клемата му за стен термостат , или клемите на салуса могат да се ползват за контрол на помпи .Моя съвет е -салуса да контролира горелката в клемата стаен термостат , а помпите да се контролират от горелката .
димитар кисиов - специалист
Ето има схема вече е лесно ако имаме помпа за подово можем да е вържим към термостата а отоплителната помпа да остане към горелката и времето е подходящо за топла проба пиши за резолтата
DimitarD - специалист
Ако клемите на salus се ползват за контрол на помпите, на кои изводи е необходимо да се свърже изхода на горелката за стайния термостат?
Питам тъй като термостата има опция за контролиране на бгв.
-------------------------------------------------------------------------
Свързах го. За съжаление варианта на filma не сработва, така че помпите останаха под контрола на термостата.
Сега си търся трипътен вентил.
n.ganev - майстор
DimitarD написа:
Сега си търся трипътен вентил.
Ще намериш - който търси намира :yawinkle: .
Къде търсим трипътен вентил
DimitarD - специалист
димитар кисиов написа:
Къде търсим трипътен вентил
Да все още търся, в ebay има ладдомат-и от £178.00 - £225.00, но се съмнявам дали ще е съвместим с моята инсталация. Чета тук малки големи кръгове, аз нямам такива /освен ако първият етаж е малък, а вторият голям/. :)
Накратко за инсталацията;
Отоплявам два етажа
Като на всеки има разпределителна кутия вкопана в стената.
1 ви етаж коридор около 12кв, спалня 12 , баня 3.5 и едно помещение включващо хол кухня и трапезария 55кв.
2 етаж коридор,14кв, детска 12 кв, спалня 20кв, баня 1 - 9кв, баня 2 - 10кв, кабинет 12кв.
Котела е извън къщата в помещение около 6квадрата което е залепено за нея. Котел солитех 35kw, две помпи, едната за отопление другата за БГВ. Върху котелното имам 170 литров соларен сифонен бойлер с boost помпа. От юли до октомври всеки ден хвърлям по 60-80 литра 90градуса вода.
Комин 10 метров облечен с 5см каменна вата и плътни единички.
Някъде бях прочел мнение на Лазар за трипътен вентил с външен датчик. Е такова ми се иска.
И още нещо да попитам: едната баня от 9 кв е със стоманена лира, дали е удачно да е подменя с нещо по мощно? Че зимата по стъклопакета има висулки.
В две от спалните съм сложил програмируеми термоглави salus, a на всички останали термоглави.
Стаен термостат salus има в помещението от 55кв.
Доволен ли си от комбинацията на Солиттех и Грейко. Къде е сложена горелката ? Целта на малкия крък при монтаж на трипътен вентил е запазване на висока работна температура на котела няма да е резонно да се връзват радиатори към него.Колко е доставката на ландомата от ибей итересна идея да се поръча така.
n.ganev - майстор
Дано е на мястото на дъното [-o< .
Evgeniy - майстор
DimitarD написа:
Някъде бях прочел мнение на Лазар за трипътен вентил с външен датчик. Е такова ми се иска.
viewtopic.php?f=10&t=43482&p=526158&hilit=+Herz+%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D0%BD#p526257
filmatoplo - майстор
:) Гледайте хубаво действието на вентилите , повечето от тях са само смесителни вентили -ползват се главно за водноподово отопление за поддържане на постоянен температурен поток 30-50 гр .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: