Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
мога да и сваля диаграмата на работа и да ти дам ориентири.
За друг номер - 234-9005, ще излезе ли диаграма?
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
bobi65 написа:
мога да и сваля диаграмата на работа и да ти дам ориентири.
За друг номер - 234-9005, ще излезе ли диаграма?
отговарям ти на лична да не замърсяваме темата
Преди 4 г. си закупихме камина с водна риза на пелети. Всички познати ни казваха, че няма да можем да отопляваме нормално апартамента си /120 кв. м/ с нея заради ниското КПД. Първоначално пробвахме с букови и иглолистни, но те не топлеха достатъчно и отделяха много пепел или смола. От миналата година се отопляваме със слънчогледови 6 мм. пелети, които имат високо КПД. В момента си закупуваме Търговищки слънчогледови пелети, които горят идеално, не се налага да пренастройваме параметрите на камината, а и цената им е много атрактивна - 185 лв. за тон. в сравнение с тази на буковите и чамовите - 330 - 340 лв. за тон. Не съм вярвала, че решението е било толкова просто и лесно!
шоп - майстор
:x :x :x toni70 стига с тези антиреклами на търговишки пелети, че никой от четящите няма да си купи.

От колко профила с по 1-2 или 3 мнение пишете за тези пелети?

От този профил 3 мнения и трите противоречиви. Веднъж с камина с въздуховоди, после с водна риза, веднъж я имате от 3 години, друг път от 4 :x :x :x

Как да има вяра човек и на продукцията Ви!!!???
YordanTsvetkov - напреднал
По темата. Днес сипах седемдесетия чувал по 15кг. Отоплявам 60 кв. тавански стаи с двойна дървена дограма (дишаща) :-D ,5 см стиропор,бетонен таван с 10 см вата отгоре под керемидите. Сезона започнах около 1 Октомври. Предната зима изкарах с 2200кг пелети от Горно Съхране 30% широколистни 70%иглолистни - 320лв на тон. Котел Симе 35кв. с горелка Грейко РБ20,като цяло съм доволен от комбинацията на горелката с котела, а за разхода си мисля че е нормален според мен. Весели празници на всички :)
здравейте - моят котел е будерус а горелката burnit pell 25 отоплявам 150 квадрата без изолация с пвц дограма и разхода ми се вижда доста висок . м/у 30 и 40 кг. На денонощие . Пелетите са иглолистни защото с тях гори най добре . С дъбовите от Скравена гасне по 100 пъти и затова минах на чам. Може ли да се направи нещо за сваляне на разхода ? Благодаря предварително !
Стоян Славев - специалист
baripo написа:
здравейте - моят котел е будерус а горелката burnit pell 25 отоплявам 150 квадрата без изолация с пвц дограма и разхода ми се вижда доста висок . м/у 30 и 40 кг. На денонощие . Пелетите са иглолистни защото с тях гори най добре . С дъбовите от Скравена гасне по 100 пъти и затова минах на чам. Може ли да се направи нещо за сваляне на разхода ? Благодаря предварително !
Любопитно ми е от какво ти гасне!Но, дъбови или букови!
filmatoplo - майстор
:) на ден по чувал горя .

Прикачен файл

IMG_20161224_223509.jpg
IMG_20161224_223509.jpg (63.52 KиБ) Видяна 2812 пъти
Svezar - специалист
baripo написа:
здравейте - моят котел е будерус а горелката burnit pell 25 отоплявам 150 квадрата без изолация с пвц дограма и разхода ми се вижда доста висок . м/у 30 и 40 кг. . Може ли да се направи нещо за сваляне на разхода ? Благодаря предварително !
Може да направиш само едно-сложи си изолация,всичко друго ако изобщо има някакъв ефект ще е минимален :idea:
baripo написа:
Похвали ли са или оплю някакъв производител?
В най лошия случай се получава по 0,01717948717 вата на кубичен метър за час.
Изолирай си кубиците и кажи чамовия производител!

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: