Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, при Био-то има разлика във времената в сравнение с обикновения Пелетерм, на прикачената снимка се вижда. Освен това се вижда голямата разлика при работа с пелети и с чипс. Къщата ти има ли изолация, какви стайни температури поддържаш, как работи котела - постоянно ли или изключва често. Аз не мога да приема за нормално за 90м2 котелът да работи на 15кВт - с такава мощност се отопляват 200-300 м2

Прикачен файл

Пелетерм Био.png
syncho - майстор
djeko не просто много, а супер много са 60кг/ден за 90м2. Ще ти изяде ушите, ако не направиш нещо по въпроса. Термостатичните глави ползваш ли ги по предназначение или нямаш такива?

и да... Весела Коледа на всички, не само на тези с пелетермите :Р
djeko - специалист
Не synсho,нямам термостатни глави,и не съм наясно дали ми трябват наистина.
Все някак трябва да управляваш стайната температура - може с термоглави, може със стаен термостат, който да изключва котела. Лично аз съм привърженик на втория вариант, пък и с по-малко средства ще го добавиш. Котелът си има външен извод за стаен термостат.
djeko - специалист
Lazarе,изучил съм книжката на изуст ,наистина има разлика между параметрите за чипс и пелети.Пробвам всичко и всевъзможни регулировки на параметри .А иначе съм мисля с мн. добра дограма и с 32мм стъкло четери сезона .Нямам изолация ,но съм с четворка тухла и мн. добра мазилка отвън и вътре.
djeko - специалист
Е няма проблем ще си сложа нещо от двете .За сега съм с термостата на котела и поддържам около 22 градуса в стаите.
Стайния термостат обикновено има програматор и можеш да икономисваш нощно време, няма смисъл и нощем температурата да е 22*С. Като му зададеш 17-18*С той ще включи 2-3 пъти към сутринта
djeko - специалист
Не съм също наясно дали котлето трябва да работи постоянно ,или да спира от време на време.Съветвах се със специалист по тел.,та той ми каза,че трябва повечето време да работи ,но и да се изключва от време на време.И МОЛЯ ЗА СЪВЕТ ,КАКЪВ СТАЕНТЕРМОСТАТ МИ ПРЕПОРЪЧВАШ ИЛИ МАРКА НА ТЕРМОГЛАВИТЕ?
djeko - специалист
Ок, предпочитана марка от теб за стайния термостат? И според теб настройки на Т4---Т6.
filmatoplo - майстор
Разгледай в нета -жични или безжични , предполагам твоя трябва да е -безжичен :wink: .Компютерм ку 7 виж .http://www.google.bg/imgres?hl=bg&clien ... ,s:0,i:172

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: