Най - вълнуващия въпрос зимно време.
romanpm - майстор
Аз имам в системата поцинковани , и месингови части и съм напълнил с етиленгликол на -15° и сега на тоя студ нямам проблеми -паля рядко . Знаете ли интересно ми е че вода от ВИК в кофа и туба замръзна нацяло , а 7 литрова бутилка с вода до тях от сонда от която пие цяло село и не само те , не :? нямам обяснение :|
naskov - майстор
Кофата и тубата метални ли бяха :?
zmeios - специалист
filmatoplo написа:
:santa: Пропиленгликол :)
+1.

Химическите материали са евтини, не правете компромиси.
LazarGanev - "Велик майстор"
romanpm написа:
Аз имам в системата поцинковани , и месингови части и съм напълнил с етиленгликол на -15° и сега на тоя студ нямам проблеми -паля рядко . Знаете ли интересно ми е че вода от ВИК в кофа и туба замръзна нацяло , а 7 литрова бутилка с вода до тях от сонда от която пие цяло село и не само те , не :? нямам обяснение :|
обяснението е в минерализацията - колко по--силно минерализирана е водата, толкова по-трудно замръзва. явно двете води имат различен състав.
filmatoplo - майстор
Оня ден замръзна една система с вода , камина с водна риза .Камината разцепена и всички глидери алуминий.Не е правена от мен , сарафовски майстор на камини . :wink: Не съм много сигурен но уж помпата работела постоянно :? значи това отпада като застраховка в студа .Или палене всеки ден или антифризна течност -инак пук. :wink:
filmatoplo - майстор
Второ парно спукано в Царево , ще ида да погледна ко да ги правя -уж било запалено :? много некомпетентен народ пък със инсталации :wink: .
единак - специалист
Запалено парно да замръзне?!

Обясни подробно, като се върнеш, моля.
filmatoplo - майстор
То хотел ,сигурно е имало спряни кранове на радиаторите .А алуминия се пука като ламбино шише .Преди малко пък при огъване на тръба фи -16 с ал вложка се скъса дори с пружина вътре -явно и тя си иска плюсови температури при работа с нея -поне 5-6 градуса имаше в стаята и пак се счупи . :wink:
Transporterr - специалист
ми те тръбите макар и многопластови са
от полипропилен + ал.вложка което не ги прави безкрайно еластични
naskov - майстор
Тръбите с ал. вложка трябва да се полагат при температура над 5*С. Пише го на всеки проект.

Тема "Антифриз в парно с водна риза?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: