• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Трябва да го трансформираш в JPG файл и да видиш ето ТАЗИ тема
mi6oo6 - напреднал
Da widim sega kakwo se polu4i
Получи се бе майсторе...
Благодаря !!!!!!!! :cool:

Прикачен файл

схема 1.jpg
Da widim sega dali ]e go prika4i
схема 1.jpg (24.48 KиБ) Видяна 5540 пъти
EmoZ - специалист
Мишо, не се сърди, но идеята на темата ми беше да покажа кое как се смята, за да може 'секи сам да си се кефи, а след последните ти постове 'сичкото съвсем се разми и отиде по дяволите.

Най-добре - пусни си една тема и там да го мислим твоето отопление.

Успех.
mi6oo6 - напреднал
Емо,
хич не се сърдя.И аз като теб мисля, че всеки трябва да се оправи сдам и само когато нещо не е съвсем ясно да се консултира. Това ми е и проблема...
Аз съм си изчислил загубите. Намерил съм необходимите изх. данни за ламбдите на материалите - от няколко места. Но нямам никакъв практичски опит, а съм на възраст. Т.е. не ми предстои развитие - в класическия смисъл. Не съм изяснил окончателно хидравликата на системата и при какви конкретни условия няма да се получат гафове. Но и не бързам. Сега е пролет до края на август имам време и това ще го оправим - с ваши консултации -разбира се.
Но все пак ми е приятно да контактувам, макар и виртуално с хора, които разбират за какво се говори.
А схемата я пуснах за някой, който предложи система с термопомпа въздух - вода на фирма Дайкин . И на въпроса колко струва, той поиска схема.
Това е. Не се чувствай задължен да представяш проекти. Достатъчно е и само забавен коментар.
Айде стига за сега.
pipbel - майстор
EmoZ
Мишо, не се сърди, но идеята на темата ми беше да покажа кое как се смята,
Е да де, ама на мене така и не ми го сметна....само дето се хабих да давам пространни детайли :sad:
mi6oo6 - напреднал
Пибел Емо е прав.
Ти си готов от всякъде.
Единственото дето не си описал в твоето пространно описание е стойностите на алфите или както ги е писал Емо а1 и а2, а те са общо 0.17 т.е 0.14 +0.03 една от тях е за външна ковекция другата за вътрешна. От тук нататък са прости сметки и доколкото рабирам някой да ти каже ПРАВ СИ.
Според мен си ТОЧЕН.
mi6oo6 - напреднал
Драги, Събеседници,
Моля приемете,
Моите най-искрени благопожелания по повод Възкресение Христово, с пожелания за много радост и здраве на Вас и Вашите семейства.
:laola:
ми6оо6
Благоевград
filmatoplo - майстор
Кое печено е по вкусно -агнешка плешка или агнешко бутче :? :drinkers: ами бирата коя марка :?
EmoZ - специалист
pipbel написа:
EmoZ
Мишо, не се сърди, но идеята на темата ми беше да покажа кое как се смята,
Е да де, ама на мене така и не ми го сметна....само дето се хабих да давам пространни детайли :sad:
Е браво, извинявай, че си се 'хабил' да даваш данни, за да си сметнеш собствената къща. Стига се сърди (от два поста само това повтаряш, ако имаш въпроси задай ги, к'во само ме ръчкаш да ти смятам, SHL като е пуснал статия как се лепят плочи, да не се е задължил да дойде и да ми ги налепи, само да се 'изхаба' да му купа материалите и ми е готов), темата е 'кое как се смята', да не се разбира 'готов съм да претрепа по два часа в сметки, за 'секи който е решил'.

Имаш си данните, има писано кое как се смята, ако нещо не ти е ясно питай, но не се сърди, че аз не ти го смятам, това е 'направи си сам'.

Успех.
pipbel - майстор
С калкулатор се смята за 5 мин. Ама си прав че не мога да се сърдя, не си длъжен да ми смяташ, твое право си е.

Както вече споменах аз отдавна съм си го сметнал САМ.
Понеже САМ си сътворих калкулатор ( и го шернах във форума), тъй като "академичната мисъл" само ни зарина с лекции с огромно количество формули и обяснения, вместо да сподели с всеки явно секретния си професионален калкулатор.
Ама нали ние сме простосмъртни и не сме ти на университетското ниво... ( справка -дискусията с 8180 ) http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 9&start=15
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Кое как се смята - посъбра се материал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: