Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Lestat - напреднал
Колега странен проблем.. Аз съм с Солитех 35 киловата и отначало му намирах кусури, но сега му хванах цаката и съм много доволен !! МНОГО !! Значи котелчето е със вентилаторче и ето как процедирам аз: Значи при първо палене пълня до горе с въглищта ( някакви Пирински адски ситни и некачествени) и отгоре слагам дърва и паля, усили ли се пускам вентилатора и изкарва 4 часа !! После отивам, ръчкам докато не вида скарата и остане съвсем малко жар, слагам 2 дръвца отдолу и отново до капата с кюмурц ( от Пернишко съм :lol: ) .. Тва със слагането помалко замене е глупост !! Значи котела ми работи постоянно на 80- 95 градуса ... Къщата ми е студена с лоши дограми , абе разхерматизирано на МАХ и оноя ден беше по стаите 29 градуса, разхождах се гол, а навънка -10 !!! Доволен съм !! Но тва му е майката, пълня догоре, вентилатора разпалва и после се гаси, това изграя и накрая пак се пуска да го издуха докрай.. Но това е моя на 4 часа трябва да се пълни и изхвърля пепелника, но иначе е мор по стаите !! Но изгасне ли котела за 5 часа е станало студ по стаите( адската разхерметизация ) Но скарата трябва да се чисти преди всяко зареждане хубаво !!! ХУБАВО ! Та да има вентилация.. Значи точно като го заредя до горе с въглищата и пусна вентилатора и погледна комина направо кеф ми става :-D Един черен гъст дим , моя комин пуши за 4 къщи :-D :-D , Баща ми вика от ХЕИ ще дойдат да запечатат котела.. Но има друг проблем. Тесни са ми комините с рехава мазилка ( дедина икономия ) и точно като го заредя в стаята през която минава комина на 2 етаж мирише на сяра !! Избива през мазилката явно, но това е точно 15 мин след зареждане и после отмимава !! Но няма какво да се прави
filmatoplo - майстор
Само така ряс на котела .
zheleff - специалист
Така сега и аз да кажа резултата от прочетеното тук и изпробвано от мен. Въглищата са си кофти това е истината, не са Донбаски и мисля че тази година никъде не се продават такива без значение за какви ги предлагат. Обаче тъй като няколко от вас дадоха един съвет аз пробвах. Пълня до горе горивната камера с въглища, слагам отгоре5-6 цепеници, но не дебели, мъничко нафта /наистина малко/ за да се запалят лесно без хартия и паля му клечката. Клапата за димните газове отворена на мах. клапата за чистия въздух на колкото си градуса си искам да гори парното. С едно зарждане около 8-9 часа. После номерът е в допълването - не го чакам да изгасне, а и както ви казах остават въглища недоизгорели, но към този момент са все още въглени. Ако го оставя си стават на едни бели буци дето за крив ... не стават. Но казах, че към 8 час са все още живи въглени. Изтеглям ги към вратичката на горивната камера /там винаги притока на въздух е най-силен/ а и решетката отдолу е разкрита. Като ги тегля се опитавам да падне всичката пепел и така в задната част на горивната камера се освобождава място и се изчиства решетката за пепелта. Бухам още въглища и затваря. Дори не му остава време да се разпуши както обикновено. На едно зареждане слагам около 18-20кг. въглища.
Благодаря на всички за съветите.
filmatoplo - майстор
Комшията се мъчи и той , ще му разкажа идеята . Беше се отчаял с въглищата че метна на дърва , от време на време мята по някоя лопатка въглища и улицата мирише на старите локомутиви в Елхово :lol: .
sian - специалист
yakinceto написа:
През час ,през час то трявба да си сложа и едно легло долу до котела :-D , но съм чувал за котли които сами си подават въглищата при настройка на съответните градуси , но май става въпрос за около 2000 лв. пара :?
ЧНГ! Какво ще кажеш за това:
http://www.kotle.cz/index.asp?id=20
fbr - майстор
Моят котел върви само на горно горене ,зарежда се на 10-12 часа ,няма възможност за допълване понеже сгурията става като отливка и не може да се разбива ,вадя я на цяло.След това ново зареждане и до следващото зареждане не се отбиваме при котела.

Тема "Защо въглищата в котела не изгарят?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: