Колега странен проблем.. Аз съм с Солитех 35 киловата и отначало му намирах кусури, но сега му хванах цаката и съм много доволен !! МНОГО !! Значи котелчето е със вентилаторче и ето как процедирам аз: Значи при първо палене пълня до горе с въглищта ( някакви Пирински адски ситни и некачествени) и отгоре слагам дърва и паля, усили ли се пускам вентилатора и изкарва 4 часа !! После отивам, ръчкам докато не вида скарата и остане съвсем малко жар, слагам 2 дръвца отдолу и отново до капата с кюмурц ( от Пернишко съм
) .. Тва със слагането помалко замене е глупост !! Значи котела ми работи постоянно на 80- 95 градуса ... Къщата ми е студена с лоши дограми , абе разхерматизирано на МАХ и оноя ден беше по стаите 29 градуса, разхождах се гол, а навънка -10 !!! Доволен съм !! Но тва му е майката, пълня догоре, вентилатора разпалва и после се гаси, това изграя и накрая пак се пуска да го издуха докрай.. Но това е моя на 4 часа трябва да се пълни и изхвърля пепелника, но иначе е мор по стаите !! Но изгасне ли котела за 5 часа е станало студ по стаите( адската разхерметизация ) Но скарата трябва да се чисти преди всяко зареждане хубаво !!! ХУБАВО ! Та да има вентилация.. Значи точно като го заредя до горе с въглищата и пусна вентилатора и погледна комина направо кеф ми става
Един черен гъст дим , моя комин пуши за 4 къщи
, Баща ми вика от ХЕИ ще дойдат да запечатат котела.. Но има друг проблем. Тесни са ми комините с рехава мазилка ( дедина икономия ) и точно като го заредя в стаята през която минава комина на 2 етаж мирише на сяра !! Избива през мазилката явно, но това е точно 15 мин след зареждане и после отмимава !! Но няма какво да се прави