Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, защо няма как да стане - прави се това нещо, но не е най-доброто решение - трудно се управлява темпертурата. Ако си направи подовото на отделен кръг, по-малко ли ще е термичното натоварване на метала?
marea-ta - специалист
Моя съвет е ако иска да си направи подово да си го свърже на отделен кръг.[/quote]Неможе да си направи подовото на отделен кръг понеже ако забеляза преправя вече съществуващо,затова гледам с минимално разбиване да го усъвършенствам /ако мога/
Antonii - майстор
LazarGanev написа:
... Ако си направи подовото на отделен кръг, по-малко ли ще е термичното натоварване на метала?
Разбира се, че ще е по-малко.
В котела ще отиват потоци с около 50-60градуса. Докато ако е в този вариант водата към котела може да стигне и до 30градуса.
Значи лично аз небих го направил по този начин който иска колегата.
А дали ще грее пода, е ще го грее някак си.
А дали си струва - според мен не.
Antonii написа:
В котела ще отиват потоци с около 50-60градуса. Докато ако е в този вариант водата към котела може да стигне и до 30градуса.
А водата от отделния кръг подово къде ще отиде? Или и тя ще е 50-60°? Ами ако са няколко кръга подово?
Antonii - майстор
Колега като смесиш водата от радиаторите с 50градуса и тази от подовото, пък дори и с 30градуса. Като резултат какво ще се получи?! Имай в предвид, че тази от радиаторите е в пъти повече от тази от подовото. :)
Всеки може да сметне кво става при смесване на масови потоци с различни температури и дебити(май беше от физиката за 6клас).
Добре бе колега, я ми кажи, ако пусне подово на отделен кръг, няма ли смесване на същите потоци? А ако отоплението е изцяло подово (за по-лесно - да не смесваш различни потоци) - това вредно ли е (за метала) и къде го пише?
filmatoplo - майстор
И аз попадам в такава ситоация, човек да желае да прави извън земна система и някой който разбира да се подведе по акъла му , че да станат и двама и да започнат и да спорят заради измишльотината му. Нека да стане ясно веднъж за винаги - щом е направи сам значи желаещия е наясно с идеята си и наистина може да я испълни.
Antonii - майстор
LazarGanev написа:
Добре бе колега, я ми кажи, ако пусне подово на отделен кръг, няма ли смесване на същите потоци? А ако отоплението е изцяло подово (за по-лесно - да не смесваш различни потоци) - това вредно ли е (за метала) и къде го пише?
Отностно потоците колега помисли малко и сам ще си отговориш на въпроса. :!:
А отностно вредното влияние върху метала на термичните напрежения го пише във всеки учебник по металознание. А, ако сте прочели някоя и друга инструкция на стоманен котел, там не се препоръчва връщащата вода да е с по-ниска температура от 50-60градуса. :)
Отностно други разяснения в областа на топлотехниката вече се обръщайте към друг.
Аз бях до тук. :!:
Antonii написа:
Отностно потоците колега помисли малко и сам ще си отговориш на въпроса. :!:
А отностно вредното влияние върху метала на термичните напрежения го пише във всеки учебник по металознание. А, ако сте прочели някоя и друга инструкция на стоманен котел, там не се препоръчва връщащата вода да е с по-ниска температура от 50-60градуса. :)
Отностно други разяснения в областа на топлотехниката вече се обръщайте към друг.
Аз бях до тук. :!:
Аз също смятам, че е крайно време да спреш да пишеш глупости!

Тема "ревизия на локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: