Най - вълнуващия въпрос зимно време.
romanpm - майстор
/Байпаса на помпата ако въэвратния е с пружина няма да отвори / deroo -аз посъщия начин давам под наем двуетажна вила от време на време и се притеснявам с камината , но имам и конвектор 10 Квт ,UPS и казвам само да си слагат гориво - дръвца , а ако им стане топло да престанат , да регулират клапата / ако могат / и да отворят прозорец , нищо друго да не пипат и нямам проблем ! Иначе или студ или жега :)
илко илиев - специалист
ако това парно е на два етажа нямаш проблеми с това.слагаш разширителя на студената вода и го дигаш най горе и изкарваш да тече навън и да спре тока няма страшно
Takezo Sensey - модератор
илко илиев написа:
ако това парно е на два етажа нямаш проблеми с това.слагаш разширителя на студената вода и го дигаш най горе и изкарваш да тече навън и да спре тока няма страшно
Предполагам искаше да кажеш : "...на топлата..."
dimoni69 - напреднал
Всички производители на камини са категорични в инструкциите за експлоатация за ЕДНО - инсталацията към камините трябва да е отворена. Що за идиотщини се коментират тук - за предпазни клапани .Това е за затворени с-ми. :!:
dimoni69 - напреднал
deroo написа:
E, хайде кажете какъв котел да сложа ?
Основно на дърва, 20-30 дни накъсана работа в годината /до 0 градуса-климатици/, лесна и безопасна подръжка,голям отвор за дървените трупи,без много екстри и автоматизации,приоритетно топла вода 250л/паралелно със соларни панели/,2 етажа по 120 кв.м.
Чух,че чугунените се скапвали при непостоянна температура.
А бе , я само сложи една обикновена камина за атракция , за да не си навлечеш някоя беля.
dimoni69 - напреднал
deroo написа:
Понеже камината с водна риза - около 35квт ще се използува от туристите -гости на къщата, се страхувам за безопасната експлоатация.Има ли възможност при монтажа на цялата система да се предвиди достатъчно сигурен предпазител срещу нежелани инциденти като избиване на водата при прегряване и други.....?
Аз самия обслужвах къща за гости . Вярвай ми - ако усложниш с-мата и разчиташ на някой от гостите да свърши нещо - ще бъде голяма грешка.
илко илиев - специалист
абе то винаги се прави отворена система.но ако е на два етажа слагаш на студената вода разширителя и нямаш проблеми

Тема "Безопасност на водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: