Time2burn - прав си, когато е празна камината не гърми ама загрява дотолкова че горят кълчиштата на холендрите и прокапват съединенията...установих го опитно докато "измъчвах" камината с глупавите си тестове - някой ме беше посъветвал да свалям нагара като я източа и я прегрея. Вярно нагара падна, ама смених и всички уплътнения на камината. Добре че още не и бяха сложили облицовката хихихихихихи
Плюс клапана за налягане имам и термо-клапан. От термоклапана водата вместо да вкарам в канала (както всъщност си беше монтиран) аз взех че вкарах тръбичката в
... горивната камера
клапана ми отваря при 95 градуса фабрично - в момента когато отвори и изцвръква има няма 50-100 грама вода в огъня и край на проблема. Просто е. Дали ще спука тялото, хммм...може би ако е изцяло чугунено но не знам! ...мойта е стоманена с чугунено огнище и нищо и няма - в крайна сметка премествам вода с еднаква температура от едната страна на стоманения лист от другата му страна - т.е. водата причинява лошо само на огъня
и потушавам проблема - това е ПРОСТО е!!! Действа безотказно при всякакви системи и състояния на локалната инсталация в момента преди да е прегряла, завряла или прочие.
Плюс клапана за налягане имам и термо-клапан. От термоклапана водата вместо да вкарам в канала (както всъщност си беше монтиран) аз взех че вкарах тръбичката в