Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ами какво е трансформатор за лунички?
velsi - Почетен майстор
Понижаващ трансформатор от 220 на 12 волта за осветление с халогенни лампи за вграждане по-известни като лунички. Продава се по магазините за осветителни тела и е с различна мощност. В случая става въпрос за такъв с мощност 105 вата. Има както с по-голяма, така и с по-малка мощност. Това определя и цената.
CASA - специалист
masteradmin написа:
Ти маи не си виждал подово отопление :)
За да добиеш представа ще ти кажа че наи големия му плюс е това, че е ниско температурно(по-малко загуби и по-безопасно при това е вечно). Ако пода не е покрит с килим то се нагрява до 40 градуса. Ако свържеш 2 реотана последователно ще се нагрява до 20 ??? При това имаи напредвид, че както е загряло подовото жена ми като отвори прозореца да проветри и пода изтива за 0 време. Естествено след като го затвори поради акумулиращия ефект пода се загрява за 0 време. Но идеята ми е че ако стаята не е отоплена с нещо друго, тези 3 квадрата никога няма да са топли. При това за да не се получи бобина (индукция между 2-та проводника) трябва да имаш разтояние от 8-10 см. между намотките на подовото. Което значи че максималната дължина за твоя случаи е 30- 40 метра преко сили. Не виждам как ще положиш 1 кръг, а ти искаш да сложиш 2 последователно. Не искам да те отказвам просто малко ги премисли нещата. При това изолацията по подовето трябва да много много добра което значи че там пода ще се повдигне.
А колкото до замазката над него тя е с дебелината на реотана не е нужно да го покрива.
Наистина ли замаската може само да е колкото реотана.Не е ли тъничко?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Стопли терариума на водна възглавница с нагревател за аквариум.
qwertyuiioop - помощник
Galski написа:
Аз едно не разбрах - как го докараха на 3м2 - 2 кВ отопление??? Това не е безумие, ми лудост! Ти да не би да искаш с тези 2кВ да се отопляваш допълнително? На 3м2 повече от 450 вата не е нормално да има подово отопление!

Ти погледна ли тези рогозки за които ти писах?
http://www.devi.com/
Имат си представителство и в София!
Здравейте

Някой знае ли дали е възможно да сложа споменатите отоплителни рогозки директно под килима?
Прочетох им ръководството но не намерих нищо по въпроса.
Искам да ги ползвам като доп. отопление към климатик.
При мен пода е ламинат а съм на първи ет. в/у гараж и зимата е доста неприятно.
Благодаря.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Има отоплителни килимчета, за под килима. На квартира ли си?
pavelari - майстор
специално рогозките не са подходящи, защото като се настъпват може да си заминат за една година или някой друг да си замине /на 220 волта са обикновено/
Има специални одеала и килими за тая работа, както и фолиа за таванно и подпаркетно подово.
На готов под се търси готов продукт - рогозката е елемент който се слага в замазка под плочки или паркет - сама по себе си не е препоръчително за де ползва - особено у дома, където някое дете може да я побара с ножицата например - послушай ни с колегата n_a
илко илиев - специалист
Ако имаш гараж отдолу е лесно да го направиш с пвц тръбите за отопление.Слагаш долу в гаража един нагревател и без помпа ще ти топли.Нагревателя може да е около 1,5 кл.и горе в стаята слагаш един регулатор за подово и си ти....

Тема "Електрическо подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: