Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ДРАГОМИР - специалист
svetliopi44 написа:
Е в никакъв случай не съм се обидил ... :lol: не ме познаваш ...но се опитвам с каквото мога да помогна ,а не аз мога ама нема да ви кажа ... тук сме да си помагаме един на друг ... поне аз така мисля ...
НАПЪЛНО СИ ПРАВ НО В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ АКО 10 ХАЙДУТИ ТРЪГНАТ КЪМ ГОРАТА 11ТИЯ СЕ ВРЪЩА ДА ГИ ПРЕДАДЕ.

ПО ТЕЗИ ФОРУМИ ИМА МНОГО МЛАДИ МОМЧЕТА КОИТО ПРЕДПОЧИТАТ ДА ОТКРАДНАТ ВМЕСТО ДА ОТИДАТ НА ОБЕКТА И ДА ГО НАУЧАТ ОТ НЯКОИ ДОБЪР МАЙСТОР.
Transporterr - специалист
svetliopi44 написа:
satansho написа:
вече и аз незнам с какво съм наясно и с какво-не

все пак за това са форумите за да се дава някаква информация ...нали ? :)

А ти даде ли??? :? :? :? Ма що да се хабиш ... както и в една друга тема ...трай си да не ти вземат хляба ... :-D Мизерията и еснавщината е пълна ...

дава се на някой който иска да вземе ,ще рече ако направиминимално усилие...
иначе всеки иска да му се сдъвче смеле и в устата да му се сложи..и после да почне да се мръщи и псува и да вика че друг му е виновен...българщинка какво дасе прави!!
Момчета, да ви питам нещо. Прява ремонт на вилата - два етажа по около 25-30 кв.м, каменен зид 40-60 см., с нов дървен стъклопакет. Реших да си направя камина с водна риза. Не съм качвала още хора, за да изчислят параметрите на камината, радиатори и т.н. В момента трябва да направим нов комин, защото стария е на неудобно място и е малък 15/15. Ще бъде вътрешен. Казаха ми, че трябва да взема коминни тела с ф 30 за камина. Достатъчно ли е това ф? И нещо друго ме притеснява - коминът тръгва от първия етаж и прави чупка по диагонал на горе, за да излезе на втория етаж /за да заобиколим носещата втория етаж греда/ това дали би било проблем?
Вилата е далече от града на 1400 м.н.в в и трудно качвам майстори само за оглед. Ще съм благодарна, ако вземете отношение.
На моменти искам да съм мъж и да съм малко повече технически грамотна :) ..... , че от този ремонт свят ми се зави .....
Transporterr - специалист
нещо не си представям как ще направи чупка с коминните тела ..
иначе ако не е рязка и не повече от 60 градуса не би трябвало да е проблем.най добре е да е зидан с плътни единични тухли щом ще е с водна риза -предполага се че ще гори непрекъснато почти.
за такава интензивна експлоатация не бих гго направил с коминни тела ..
ДРАГОМИР - специалист
На тази надморска височина инсталацията за камина с водна риза става
сложна трябва да се слага антифриз във водата,за да не замръзва зимата според мен камина със въздуховоди към всички помещения ще е по -добрия вариант ,а и обслужването е по малко.Относно комина сечението се определя от височината на комина измерена от горивната камера до билото на порива +50 см ,ако комина ви е 7-8 м ф300 е много.
Повечето горивни камери са със фукс ф200.ако комина прави чупка по диагонал ъгала трябва да е 45градуса .

Пуснете план на помещението и на комина за по подробна информация.

При желание от ваша страна можем да направим оглед на място като ни заплатите транспорта.

С УВАЖЕНИЕ : ДРАГОМИР
ДРАГОМИР - специалист
КОЛЕГАТА Е НАПЪЛНО ПРАВ ЧУПКАТА НА КОМИНА МОЖЕ ДА СЕ ИЗРАБОТИ И ОТ МЕТАЛНА ТРЪБА ИЛИ НЕРЪЖДАВЕЙКА И ДА СЕ ОБЛЕЧЕ СЪС ПОДХОДЯЩ МАТЕРИАЛ ,А ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ КОМИНА ДА СЕ ИЗЗИДА С ТУХЛИ.
ДРАГОМИР написа:
На тази надморска височина инсталацията за камина с водна риза става
сложна трябва да се слага антифриз във водата,за да не замръзва зимата според мен камина със въздуховоди към всички помещения ще е по -добрия вариант ,а и обслужването е по малко.Относно комина сечението се определя от височината на комина измерена от горивната камера до билото на порива +50 см ,ако комина ви е 7-8 м ф300 е много.
Повечето горивни камери са със фукс ф200.ако комина прави чупка по диагонал ъгала трябва да е 45градуса .

Пуснете план на помещението и на комина за по подробна информация.

При желание от ваша страна можем да направим оглед на място като ни заплатите транспорта.

С УВАЖЕНИЕ : ДРАГОМИР
Виждам, че сте от Пловдив. Става въпрос за с. Лилково. Дали е удобно тази седмица да ви заведа?
ДРАГОМИР - специалист
ДА УДОБНО Е . РЕШЕТЕ КОЙ ДЕН БЕЗ СРЯДАТА И МЕ УВЕДОМЕТЕ.

ДРАГОМИРЕ, длъжен съм да ти напомня, че писането с главни букви се приема за викане !
Бъди по внимателен при следващите си постове.
ДРАГОМИР - специалист
ДРАГОМИР написа:
ДА УДОБНО Е . РЕШЕТЕ КОЙ ДЕН БЕЗ СРЯДАТА И МЕ УВЕДОМЕТЕ.

ДРАГОМИРЕ, длъжен съм да ти напомня, че писането с главни букви се приема за викане !
Бъди по внимателен при следващите си постове.
НЕ ГО ПРАВЯ НАРОЧНО ПРОСТО CAPS LOCK НЕ РАБОТИ ДОБРЕ.
LKK - специалист
zaplesi написа:
Момчета, да ви питам нещо. Прява ремонт на вилата - два етажа по около 25-30 кв.м, каменен зид 40-60 см., с нов дървен стъклопакет.....
Правилно са Ви посъветвали за камина с въздуховоди. Бих искал да добавя, че при такава малка площ на етажите и каминната камера трябва да е с малка мощност /примерно 6 - 8 КВтч/, иначе за нула време ще стане баня, а в голяма камина с малък огън вътре не става. Има подобни скандинавски камери с доста добри показатели и диаметър на димохода 150 мм. Нещо като тази:
Изображение

Тема "размери на камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: