• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Сметката ти е странна, щото човекът не я купува царевицата. Вече си я има. Пощя ми се да ме заринат у пуканки...
Master_Kenobi - V.I.P.
Няма как да ти отговори някой колко кг на ден, защото не знаем в какво ги гориш, колко отопляваш... Пък и да знаехме... Трудно ще ти каже някой.
В какво или как смяташ да я гориш?
Deo-x - специалист
А,не,не ща царевица за отопление,само дърва.С камина съм :wink: :) Просто ми е интересно колко е консумацията за цял сезон,това е :roll:
8180 - майстор
ALEXONE™ написа:
Докато тази година САЩ ще произведат по-голямо количество биоетанол от царевица, който замества бензина, поради ниските изкупни цени сръбските фермери намират нови начини за замърсяване на околната среда чрез допълните емисии на въглероден диоксид.
Когато се обадих по-горе, точно това (според мен) погрешно мнение визирах. Доколкото знам растенията "кльопат" модерния диоксид и в годишен план ЕКО-проблемът с него е решен или почти. Не е така с др. горива, за които СО2 е изкльопан преди 100, 1000, милион години, а сегашното му генериране НЕ СЕ компенсира.
Проблемът с гладуващите е др., също спекулативен, макар в основата си да е много близък - оборот на капитала.
Малкия - специалист
аз имам едно въпросче в този смисъл на темата

спомням си смътно , някдъе ми е попадало че в България има единствения завод , в който се правят нещо като гранули, хапчета , от неизползваема дървесина , някой знае ли завода как се казва и от къде може да се закупят , някаква информация търся , защото до колкото си спомням имаше доста добри отзиви и мисля да го тествам
LazarGanev - "Велик майстор"
Малкия написа:
аз имам едно въпросче в този смисъл на темата

спомням си смътно , някдъе ми е попадало че в България има единствения завод , в който се правят нещо като гранули, хапчета , от неизползваема дървесина , някой знае ли завода как се казва и от къде може да се закупят , някаква информация търся , защото до колкото си спомням имаше доста добри отзиви и мисля да го тествам
Напиши в Гооглето "пелети", за да получиш информация за тези хапчета.
8180 - майстор
Лазаре,
Кажи за царевицата и да мирясваме.
ALEXONE™ - специалист
8180 написа:
ALEXONE™ написа:
- оборот на капитала.
Капиталиста (капитала)винаги мисли с 1 напред и определя както производството така и консумацията на продукта. :-D
kaishew - специалист
В някой от броевете на 168 часа от миналата година имаше статия точно по този проблем.Американците предлагаха даже и котли специално за горене на царевица и до колкото си спомням даже бяха без комин.За разход се споменаваше около 30 кг за 100 квадратни метра на денонощие, но не съм много сигурен.
Deo-x - специалист
kaishew написа:
В някой от броевете на 168 часа от миналата година имаше статия точно по този проблем.Американците предлагаха даже и котли специално за горене на царевица и до колкото си спомням даже бяха без комин.За разход се споменаваше около 30 кг за 100 квадратни метра на денонощие, но не съм много сигурен.
Както предположих по-горе,разхода е по голямо от това от 1 тон и излиза средно 5-6 тона разход за целия зимен период.Но всичко е относително.Зависи от цялата квадратура на къщата,добри дограми,изолации и т.н.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "царевица за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: