Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dalgia - специалист
klambrev написа:
А варянта да преизчисля радиаторите за 60 градуса при външна температура -5 градуса и така да се топля с термопомпата, а когато е под -5 да помагам с печка с водна риза. Така ако загрея водата до 80 градуса ще имам 2-пъти повече отоплителна мощност стига да взема и достатъчно голяма водна риза............
Послушай AntonBM обясненията са му перфектни.Само с 5 точка не съм съгласен.Във вторник затварям един обект с такъв чилър.Страшна машина но не грее водата при охлаждане т.к. е въздух /вода иначе има последователно вързан 3Kw ел.котел в ходробокса(вътрешното тяло).Конвектори си вземи на Олимпия сплендит(такива монтирахме) невероятно качество и изработка много тихи , дебели колкото радиатор.За аварийно отопление газов котел на бутан ама за аварийно иначе много дебело.Агрегат за ток някой 10Kw ама цената е дебела.взехме едно HILTI ТЕ76 и в инструкцията пише да не се включва на агрегат под 4Kw а за чилъра не знам.Тия малките да не се иключат при пусковия ток.

Тема "Отопление с термопома - алтернатива когато няма ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: