Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Да,на мокри дърва определено се мръщи но докато имах по сухи нямаше проблем,но като стигне до въглищата се изстрелва като торпедо,добре че сложих аларма та скачам да пускам още радиатори.Вече му направих тест и при екстремни условия/забравих да отворя един кран/ беше почервенял добре че имах пясък та го загасих :x :x .Наложи се да преправя половината инсталация че от всички връзки потече,но на котлето за щастие му нямаше нищо :shock: Нямам вентилатор и сега ще му приспособявам нещо,дайте някакви идеи че скоро няма да имам сухи дърва. :santa: :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Спасението в такъв случай е скоростен охладител. Вероятно нямаш, нали?
kuuuuuul - майстор
Нямам такъв охладител,но вече съм му намерил цаката а и жената се радва като свирне,че все и е студено :wink:
filmatoplo - майстор
Няма хаир с тез котли - поне Виадрус да беше или Дедитрих :wink:
kuuuuuul - майстор
Важното е да не се предава човек,принципа на действие на един обикновен котел на твърдо гориво е сравнително елементарен така че който и да е производител не може да е нещо кой знае какво по различно,всичко което е след него може да окаже доста по голямо влияние отколкото марката :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Прав си kuuuuuul, така е! И най-важен е комина. Колкото е по-високо КПДто на един котел, толкова той се нуждае от по-добър комин. Обратното обаче не е вярно :)
filmatoplo майстор
първо казваш че имаш два подобни монтирани , след това един
всъщност май не си никакъв майстор след като единствен ти само казваш че не са добри котлите на Демрад
Аз вече две зими нямам абсолютно никакви проблеми с подобен вид котел
препоръчвам го на всички защото е невероятен и топли доста добре
максимум до 3, 5 тона въглища ми са достатъчи да изкарам зимата filmatoplo :lol: :lol: :lol:
filmatoplo - майстор
Пишеш - с подобен вид котел - това какво ще рече че котела може и да е друга марка само че чугунен например . :wink: Прати ми снимка на чистия и неопушен котел и котелно без да обираш прахоляка и паяжините и без да боядисваш .Ако я пратиш до 15 минути и не е както казвам ще напиша -не съм по голям майстор от Кардакааа. :wink:
armagedamian - специалист
Filma,
Кое не му харесваш на котела Солитех,не мога да те разбера.Това е една чугунена водна риза.Дали ще работи добре зависи от майстора,плюс това е крайно непритенциозен,към комин и т.н.
Имам монтиран такъв в къщата на майка ми,присъединен е към комин Ф120 и си гори без никакви ядове.Е вярно прикъдява малко като отвориш вратата ама я монтирай Атмос на такъв комин ......
filmatoplo - майстор
Не съм връждебно настроен , ама как да се съглася :) аз лично имам 1 монтиран и не съм доволен , свидетел съм на 10 тина монтирани от мои колеги ревът хората .Няма да казвам от къде са купувани има и доста върнати в склада , лично съм говорил с човека вносител и той си призна за една пратка там двуходови или триходови които не били добре после били подобрени нещо .Говоря за без вентилатор , въпреки че и от 2 вентилаторни ревът и кълнът.Поне моя съм го изпердашил с последна мода медни тръби, помпи,юпиеси , нов комин 15 метра фи30-30 см , термостат ,термометри ,изолация на тръби - за каквото се сетите и неще пущината . :wink:Спирам да коментирам по темата освен нещо по конкретно да ме убеди със снимков материал .Който не вярва пък на мен да хваща пътя , ще го представя за вносителя - ама за пердаха не отговарям :-D

Тема "Въпрос за котел ДЕМРАД" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: