• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
galivar написа:
наложи се почти до край да ги затворя и чак тогава се стопли но каква е причината?
Причината е ясна - слаба циркулация.
Ако не ти се преправят тръбите сложи отделна помпа на този радиатор. Като я свържеш с термостат автоматично ще се регулира и температурата...
ESPACE - майстор
2v6 написа:

Ако не ти се преправят тръбите сложи отделна помпа на този радиатор.
Голяма грешка ще бъде. Почти ще спрат всички радиатори от клона и ще работи само последния.
galivar - специалист
Да,така си мислех и аз,че ми е сбъркан размера на тръбите,правиха ми го 2006 г.фирма която сега е наложена на пазара вече,но явно тогава прохождаха.Благодаря на всички за идеите,и мисля сега да заменя 18-ката с 20-ка маркуч,до първия радиатор.Дано има ефект.Разстоянието е 3 метра.
Едит:По-точно напролет ще го направя това,засега съм намалил всички радиатори от кранчетата,и горе-долу се получи това което трябва да е,но.......дали като са намалени всички радиатори не губя някъде топлина и КПД?
komstiza - специалист
Така и така ще преправяш,ако може смени това трасе но не с 20-ка с ал.вложка а с някакъв друг вид тръба.
Примерно 25 мм полипропилен,22 мм медна или 3/4 метална.Ще има много по-добър ефект и ще е в пъти по-качествено.
Лично мое мнение но тези тръби с ал.вложка са инженерна гаф за използването им в отоплителни инсталации.
galivar - специалист
Значи мисля да направя така,да заменя ф18 с по голяма тръба,но имам възможност само 3 метра понеже влиза под теракота,и да сменя и другия кръг тръбата 3 метра макар че там нямам проблем а тръгва ф16.

Прикачен файл

Без име.jpg
Без име.jpg (83.8 KиБ) Видяна 2371 пъти
ESPACE - майстор
Почти никакъв ефект няма да постигнеш. Пусни една снимка на помпата ти.
galivar - специалист
Ето снимка на помпата.

Прикачен файл

IMG_20141227_122725.jpg
naskov - майстор
Снимка с данните трябва колега, не на цвета :wink:
galivar - специалист
Да,колега извинявай,помпата е MYSON CP53

Прикачен файл

IMG_20141227_144241.jpg

Прикачен файл

Заснемане1.JPG