Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz1wvm - специалист
Мерил съм напрежението на изхода на ЮПС-а.....при някой напрежението е около280 волта.Това са от най обикновените,за компютри и с правоъгълно напрежение.
Antonii - майстор
alsted написа:
По тази логика дори и прав ток да й пуснем пак няма да изгори-вярваш ли го това?
Вижте ако влизаме в такива несериозни допускания доникъде няма да стигнем.
Въпроса в темата беше дали е опасно за помпата.
Отговорът е - НЕ, НЕ Е ОПАСНО.
За тези които невярват да си купуват от хубавите UPS на двойна и тройна цена и със здраве да си ги ползват.
От мен по тая тема толкова.
fbr - майстор
Antonii написа:
Отговорът е - НЕ, НЕ Е ОПАСНО.
Точно така. Моята помпа от доста години работи с инвертор правен по списание "Направи си сам", когато все още ЮПС на отоплителна инсталация, беше непозната дума, а помпата е чешка, и е 3 пъти по-голяма и неугледна от сегашните. А самия инвертор е направен с един мултивибратор от два транзистора , два полеви трнзистора и един трансформатор. По-просто едва ли може да бъде измислено, а помпата работи безпроблемно , макар че, доста пъти спира ток през зимата. По-сложния проблем е подръжката на акумулаторите.
lz1wvm - специалист
Аз също не съм казал,че е опасно,и не искам да споря.Просто споделям неща с които съм се сблъсквал.
Поздрави.
pavelari - майстор
Ми те помпите без пари по 80-100 лева - къде ли не отишли... Даже и да има риск - ако извадим късмет ще бачка... а ако попаднем в подмножеството на малката вероятност - горим на 100%
И пак казвам късмет, защото в ю"пи"ес"-и съм срещал стабилизатори и "други" :?: схеми без дори да имат надписи какво са а камо ли да се гарантира какво изкарват като сигнали... Тва го казвам за последно по тази тема пък ако некой иска да си троши главата не мога да го спра.. Тези думи не поиска да чуе един "колега" жичкаджия, наскоро от мен - и после помпата почна да свисти

Тема "опасно ли е ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: