Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Transporterr - специалист
аз не съм тоя дето баш може да се изкашля супер академично ама бих те посъветвал да не се занимаваш автоматични обевъздушители
някъде назад е обяснението че в отв. система не достига налягане за да работи коректно авт. обезвъдушител
bibiqn - специалист
Кранчетата на радиаторите дали са развити докрай.Аз така правя в къщи ,докато загрее добре системата ги намалям и наистина радиаторите долу си стоя студени.Като стиге към 60-65 градуса ги отвивам и всичко си е наред.Другото което може да е ако има и секретни кранове на изхода на радиаторите.
mirosilistra - помощник
ето и снимки на помпата, беше на 3 48kw, сега я сложих на 2, за проба.
mirosilistra - помощник

Прикачен файл

Изображение052.jpg
Изображение052.jpg (19.45 KиБ) Видяна 3145 пъти

Прикачен файл

Изображение053.jpg
Изображение053.jpg (22.13 KиБ) Видяна 3145 пъти
аз ако правилно виждам че валът и е вертикален ,си я сложил неправилно и като нищо си е заминала .виж инструкциите и я монтирай според тях.Валът трябва да и е потопен -или хоризонтален
mirosilistra - помощник
помпата е така от вчера, един комшия ми каза да я завъртя така, иначе вала си беше хоризонтално.
виж си инструкцията ,валът е потопен за да се смазва ,комшията го остави :?
mirosilistra - помощник
сега вдигнах до 80 градуса камината, на изхода трабата пари, ана 1 радиатор които е на 4 метра на входа съм обеден 4е няма и 60 градуса, изолирах и серпентината(останах само с двата радиатора) а трабата на помпата е студена. Печката взе да изпуска въздух от клапана си И елате да гледате какво става в банята пара и вряла вода.
mirosilistra - помощник
нямам инструкция за тази помпа, така е купен апартамента с парното камината и всичките му джаджи. И като питах предни собственици казаха 4е имали този проблем.

Интересното е 4е като хвърли водата и тръбите на помпата загряха
tysonlkr - специалист
Незнам кой е правил тази инсталация но явно има доста грешки :shock:
Така показана на снимката помпата не трябва да работи. Завърти я на 90 градуса и ще е в положението което трябва да е.
Като гледам и филтъра който е преди нея според мен не е поставен както трябва. Тапата не трябва ли да е надолу :?

Направи следното: при запалена камина и включена помпа :arrow: отвори най близкият радиатор там кадето е за обезвъздушаване (от срещуположната страна на тръбите) и източвай докато тръгне топла вода (вода а не пара)

И това е опасно кадето правиш. Камината в момента е една бомба която може всеки момент да избухне

По добре не си прави експерименти а си викни някой който разбира и този някой да не е комшията
Пожелавам ти успех :!:
Последна промяна от tysonlkr на пон дек 14, 2009 3:58 pm, променено общо 1 път.

Тема "проблем завира водата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: