Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Zoro5 - специалист
Имах в предвид офертата от 40000лв изчислена в проекта от 500лв. Иначе проекта звучи като да е читав,що да го изхвърля? Цената е друг въпрос.
Antonii - майстор
DRILL написа:
Ами къщата има на първият етаж едно помещение 60м2 хол,трапезария и кухня, на вторият етаж 3 спални за нас и децата и една стая за гости.
Проекта за който платих 500лв. вече е в коша :?
За сега съм се спрял на подово отопление с термопомпа от 200м.сондаж и по един конвектор за вграждане в помещение!
мисля, че за мен това е най рентабилният вариант :wink:
Ще ви държа в течение с развитието,
Поздрави :!:
Много добро решение, само неразбрах защо си платил за нещо което не ти върши работа. Съмнявам се, че човека който ти го е правил щеше да откаже да го направи така както ти го искаш.
vanko68 - специалист
LazarGanev написа:
Вярно е за 250 лв всеки ще ти монтира марков климатик, ...ако си го купиш за 2000лв :-D
Aз за тези 40 000 ще му цопна във всяка стая Уруру Сарара и поне 10-15 хилки ще артисат за почерпката....
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, добре де, не сме се разбрали, в поста се споменава само сумата 500лв :). То и котел дърварка да сложи, ще има и за гориво за следващите 20 години.
DRILL - помощник
naskov написа:
vanko68 написа:
Пичага,нещо май ни мяташ по върбите,а? 300 м2 ти била къщата ??? Аре да са 250 без балкони,килери,бани и стълбища.Демек 2 етажа по 120-130 м2. Как тогава хол 60 м2 +трапезария и кухня дават 120-130 м2 ??????
И как 3 спални +гостна дават също 120-130 м2? Ми то една спалня ти се пада по 30 м2 ...А кухнята и повече дори....
На къщите май се брои мазето и тавана, ама нека колегата си каже какво има предвид в тези 300м2
По принцип мненията във форума не са ми много, но това не значи,че съм седнал зад компа да си губя времето :roll: просто мисля,че на всеки ще е полезно да сравни мнения и системи за отопление и охлаждане изпълними в действителност :!:
а за разположението на помещенията ще се помъча да пусна малко чертежчета с проекта за отоплението :shock:
Изображение
2 етаж
Изображение
П.П. Това е проекта от който се отказах :wink: и тази квадратура е по към 350 м2 :)
Стените са в такова състояние от към изолация
Изображение
А изолацията на тавана е направена така
Изображение
след таванската плочата покрива е решен по този начин
Изображение
това за е да придобиете представа за какво става на въпрос.
Поздрави !
valio2007 - специалист
LazarGanev написа:
Е, добре де, не сме се разбрали, в поста се споменава само сумата 500лв :). То и котел дърварка да сложи, ще има и за гориво за следващите 20 години.
А за огняр ще стигна ли? Спрете да ни карате да се чустваме като роби от 19 -ти век. Това ли се нарича компетентно мнение?
Звучи ми като "що не си купите Трабант".
LazarGanev - "Велик майстор"
valio2007 написа:
А за огняр ще стигна ли? Спрете да ни карате да се чустваме като роби от 19 -ти век. Това ли се нарича компетентно мнение?
Звучи ми като "що не си купите Трабант".
Ти пък кво подскачаш като настъпана костенурка и палиш като Трабант от четвърт? Кой какво те кара, че се навираш между шамарите?
vanko68 - специалист
DRILL- понеже сега пък площта нарасна до 350 м2,да питам две ясни неща,за да стане по-ясно:
1-колко е ОТОПЛЯЕМАТА площ?
2-ако за тази "скромна" къща 40 000 лв за цяла инсталация ти се виждат много,то колко според теб са нормални,та да се нагласим с отговори спрямо тях?
И за 10 000 има решения,и за 1 000 лв има решения,само че едва ли ще си доволен....Поне аз ако строя за себе си,ще мисля така.
DRILL - помощник
1-Тя за жалост не е пораснала, а си е толкова застроена площ :) ,но какво да отоплявам на тераси, гаражи и барбекю затова писах 300м3 това е без гаража
2-Не, че ми се виждат много. ТЕ 40000лв. са СТРАШНО МНОГО !
Освен това отоплението с конвектори или климатици не носи нужният домашен комфорт и уют, както водното подово отопление например :wink: за развитието на системата за отопление, ще пиша тук защото много приятели се оказа, че са клъвнали на същата въдичка
vanko68 написа:
2-ако за тази "скромна" къща 40 000 лв за цяла инсталация ти се виждат много,то колко според теб са нормални,та да се нагласим с отговори спрямо тях?
то отоплението не е според човека колко пари има :lol: и да почнем да слагаме чилари по 10х., конвектори по 1500лв. боилери по 2500лв. и др. За да може да вземем добрър % комисионна :?
Сега по стечение на обстоятелствата, който ви написах по-горе реших аз да си направя проект за отоплението и да си наема майстори само за полагането на подовото :wink:
Чаро - Акълия
Ако не е тайна, колко пари ти взимат за м2 подово? Ако ще го правиш на 300м2 + конвектори + сондаж 200м:shock: минал си 40000.
200 метровия сондаж сам ли ще го копаеш?
Направи си хубаво сметката- бойлери, буфери, помпи, тръболяк, изолации, кондензни мрежи.... и ако за 300м2 не влезеш пак около40000 ще ми е интересно.
:lol:

Това е най-доброто и за мен. Подово+конвектори.
Предполагам ТП ще е със затворен външен контур? Тва не е най-доброто като КОП. :)

Тема "Каква е най добрата система за отопление и охлаждане ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: