LazarGanev написа:Вратата на котелното - за да поставиш котела до коминаИмаш право. Но по сред зима не е много уместно да правя промени. Изолация на димоотвода би лими помогнала? И тази клапа на димоотвода уместно ли е да я претварям?. Тук пред мен имам една таблица с изисквания за ориентировъчни размери на комина. За друга марка е, но все пак е някакъв ориентир.. Та там е дадено за 45кВт котел и сечение ф200, височината да е минимум 14м. Ти имаш по-мощен котел, с по-малко сечение (150-200, ако не се лъжа) и мо-малка височина и всичко това влошава тягата. Затова ти казах, ако можеш да доближиш котела до комина. Това, че караш котела да работи в момента с много малка мощност също го задушава.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mzman
- помощник
26 мнения в "Проблем с Демрад 58 киловата"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Изолацията на участъка в котеното няма да помогне много, а клапата няма защо да я притваряш, напротив, това ще влоши още повече тягата. При тебе изброих няколко причини, които намаляват тягата и една по една трябва да ги отстраняваш доколкото може
filmatoplo
- майстор
5 метра хоризонтална тръба
в Нефтохим няма такова нещо , щом все пак работи котела така значи вертикалния ти комин е добър -ако може да го приближиш котела до комина ще работи задоволително по добре .сигурно горивото ти е добро -с лошо или дърва исключено да работи . 

prascho
- майстор
здравейте,
За да не отварям следваща тема ще полазвам тази. Имаме същият котел като на колегата DemRad Solitech
Plus 5F - 46 кВт/5 секции/. Имаме комин изграден с коминни тела 20х20/светъл отвор/ до таванския етаж и диаметър на комина ф130 от таванския до билото. Днес викнахме коминочистач и той ни обясни, че комина е нисък/наравно с билото/ и трябва да се разшири в таванската част. Бях писал за тези притеснения в една друга моя тема. Получава се тапа. Напролет ще разбивам. Препоръча да сложим димен вентилатор за да закрепим положението до пролета.
Но въпросът ми е свързан с управлението на този котел. Помпата се пуска на 32 градуса и като, че ли е фиксирано и не може да се променя. Дали наистина е така, щото коминочистачът препоръча котела да се загрее поне до 40-45 градуса и след това да се отприщи към радиаторите. По този начин напластяванията, които могат да се получат при конденз от сблъсък на топъл дим и студен комин няма да се лепят по стените на комина. Не полваме също така и фабричния вентилатор към котела защото създава много прах и дими. Натройките на вентилатора за включване при определена температура също ми се виждат доста куци. Започва от температура 39 градуса нагоре със стъпка от 5 градуса. Уж се ползва за разпалване ама нещо не е в ред. Колегите със същия котел ползвате ли го ?
Препоръчайте някой димен вентилатор, който ще ми свърши работа ако е възможно, моля.
За да не отварям следваща тема ще полазвам тази. Имаме същият котел като на колегата DemRad Solitech
Plus 5F - 46 кВт/5 секции/. Имаме комин изграден с коминни тела 20х20/светъл отвор/ до таванския етаж и диаметър на комина ф130 от таванския до билото. Днес викнахме коминочистач и той ни обясни, че комина е нисък/наравно с билото/ и трябва да се разшири в таванската част. Бях писал за тези притеснения в една друга моя тема. Получава се тапа. Напролет ще разбивам. Препоръча да сложим димен вентилатор за да закрепим положението до пролета.
Но въпросът ми е свързан с управлението на този котел. Помпата се пуска на 32 градуса и като, че ли е фиксирано и не може да се променя. Дали наистина е така, щото коминочистачът препоръча котела да се загрее поне до 40-45 градуса и след това да се отприщи към радиаторите. По този начин напластяванията, които могат да се получат при конденз от сблъсък на топъл дим и студен комин няма да се лепят по стените на комина. Не полваме също така и фабричния вентилатор към котела защото създава много прах и дими. Натройките на вентилатора за включване при определена температура също ми се виждат доста куци. Започва от температура 39 градуса нагоре със стъпка от 5 градуса. Уж се ползва за разпалване ама нещо не е в ред. Колегите със същия котел ползвате ли го ?
Препоръчайте някой димен вентилатор, който ще ми свърши работа ако е възможно, моля.
geniya
- специалист
Най-вероятно проблема е в димоотвода от който зависи дали котела ще може да си извади мощността, ако е по-малък от изискванията му за тягата няма как да вдигне бързо температура.Това което може да се пробва е при запалване в началото, да се отваря долната врата което спомага за бързо разгаряне, след което се затваря.Това се прави естествено при отворена клапа на комина.След вдигане на температура и запалване на въглищата, клапата на изхода се притваря поне до средата.Това спомага за по-добро отдаване на нагорещените газове към секциите в котела.Държи се минимум 60гр. темп. на водата за да не се натрупват отлагания върху стените на котела и да се влошава топлобмена.Използвай донбаски въглища като се мокрят наистина, но аз лично не ги мокря.След тяхното изгаряне трябва да остава само пепел в пепелника и сажди по стените да няма, а само стените на котела да са леко черни като намазани с асфалт.Ако има много сажди и няма такова почерняване, значи въглищата "са минали покрай Украйна", а са чисто български.Поне при мен така се получава и се оказа че само един търговец продава свестни истински донбаски въглищя.При другите въглища се получават само сажди и много боклуци все едно горя брикети.Има и начин на нареждане на въглищата за да изкара дълго време.При мен мога да наредя 10-12кг. и да ги духне за 4-5ч., а мога да ги наредя да изкарат 9-10ч.Това го разбрах преди 2дни и наистина времето за горене е двойно като ефекта на топлината е същия.Начина на нареждане е като се сипят въглищата се избутват на кръя като отпред са най-малко в смисъл с наклон.Пали се отпред с и площта на която гори огъня трябва да е възможно най-малка.Огънят пълзи назад и отгоре надолу, като след 4ч. е минал средата на купа.Така изкарва минимум 7-8ч., като тези часове ги засичам от 30гр. в началото до 30гр. в края, като в момента парното го паля само събота и неделя поради ремонт.Така се получава при мен с този начин на зареждане, ако го наредя въглищата да са равни и ги запаля в средата температарата на водата е същата и ги издухва за 4-5часа.Пробвай дано да се получи при теб.
Тема "Проблем с Демрад 58 киловата" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература