• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
perdeee - специалист
всички тръби ще останат под изолацията така че за красиво мисля че ще стане , тук говорим да стане наи ефикасно и затова попитах има ли нужда от по голям диаметър траби от 16мм към някои от радиаторите? А за евтиното знам че то винаги излиза скъпо и не съм голям привържаник на евтините материали.
naskov - майстор
За тези киловати и разстояния ф16 е достатъчно за радиатор
perdeee - специалист
А ако след време реша да махна някои от радиаторите и да сложа на негово място конвектор дали ще има някакъв проблем?
filmatoplo - майстор
За целта захрани радиатора сега от лявата му страна -конвекторите се захранват отляво.после по лесно ще се преработи. :idea:
drm - специалист
Слагай тръба ф16 с ал.вложка и не се притеснявай.Ако имаш дълги трасета захрани ги с ф20 от същия вид.Когато има голяма разлика в дължините на трасетата,най далечните консуматори превъртат доста бавно,това се наваксва точно като им се вдигне малко диаметъра на захранването.
perdeee - специалист
Днес си купих необходимите материали и утре започвам с изграждането на инсталацията. Исках да попитам за мнението ви ако за втория етаж вместо с 32мм захраня колектора с 26мм тръба от тези белите с алуминиева вложка дали ще е достатъчна за захранването на етажа??
LazarGanev - "Велик майстор"
За восоко температурна инсталация няма проблеми.
perdeee - специалист
просто колекторите които купих са 3/4 и е проблем да намеря фитинги по големи от 26мм иначе ми се искаше да е с 32мм за наи сигурно. А под високотемпературни да разбирам че става дума за Т на водата между 60-90 градуса нали така?
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, то без друго радиаторите така си ги смятал сигурно
perdeee - специалист
Ами според теб за стая 6 на 4 метра и височина 2.60 с вътрешна изолация и пвц дограма с ка стъкло колко трябва да е радиатора?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "дали ще проработи тази инсталация за парно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: