Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Е за Германия става , колкото и да е криза 2000 евро се намират .
2betrendy - специалист
да не спамим темата ...
Ако искате да си говорим за Германия, отворете тема в говорилнята, да не ни се скарат тука. :sad:
filmatoplo - майстор
Преди да напиша за пиролизния не знаех че е в Германия , незнам там дърва дали се секът :? може да има само екобрикети и пелети . :)за сметка на това у нас в БГ може да се купи нафта по втория начин :-D един път -два пъти и ще пишеш в районното :wink:барабар с тубите.
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
Преди да напиша за пиролизния не знаех че е в Германия , незнам там дърва дали се секът :? може да има само екобрикети и пелети . :)за сметка на това у нас в БГ може да се купи нафта по втория начин :-D един път -два пъти и ще пишеш в районното :wink:барабар с тубите.
Последно бях в Германия лятото на 2008г. Там имам и роднина та му погостувах и тогава сме си говорили по тази тема за дървата !та той ми обясняваше че дървата се продавали на връзки и били доста скъпи и вкъщи имаш естествени дърва до камината само за дет'се казва красота! или като ти дойдат гости или искаш да си направиш кефа тогава ги палиш! Незнам дали е вярно но аз така го разбрах защото е македонец и някои думи ми убягват! :-D Иначе си гориш еко брикети пелети и всичко което е ЕКО но не и истински дърва! За нафтата наистина е някакъв друг цвят и имаше и друг мирис ама нали е аванта пък и на нас българите всичко ни е разрешено :-D 5 месеца лятото карах само с такава нафта :-D Като пътувахме за коли и части на една автоморга бях паркирал до камиона на моргата за да преспим в колата (това е 2001г много отдавна) резарвоара на камиона беше отключен а наоколо няма никой :-D Цяла нощ не мигнах и се чудих как да източа малко нафта ама нямам маркуч! Обикалях да търся ама не можах да нямеря !А то е грехота да има до теб 300л навта и да е отключена и да не си вземеш! Тогава ми дойде идея и с една пластмасова чашка 0.200гр. понеже гърлото беше широко бъркам с ръката пълня чашката после в шише и в резервоара на колата! За 3часа го напълних! Е ПРИЗНАВАМ СИ ЧЕ СМЕ БОКЛУЦИ и имат право да не ни искат немците а и не само! Но все пак това е от мизерията която цари в нашата държава! А що се отнася за тубите с нафта мен са ме хващали полицаи с 60литра нафта и са ме питали откъде е аз им казвам че си карам камион и ако искат по 1.20 мога да им продам! Та сме се спазарявали на 1лв. хем за мен добре хем за тях добре ! Така че спокойно никой нищо няма да ти каже за 50-100литра освен ако не те хванат да я крадеш от чуждо превозно средство и собственика те хване на местопрестъплението! :wink:
filmatoplo - майстор
В тоя миг дето пишем някой точи в околностите на Нефтохима , пробиват тръбите и извеждат маркучи дори в блатата и езерото. :wink: така е бащите ни като са го строяли са се надявали 2010 та нафтата да е 10 ст.литъра. :wink:
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
В тоя миг дето пишем някой точи в околностите на Нефтохима , пробиват тръбите и извеждат маркучи дори в блатата и езерото. :wink: така е бащите ни като са го строяли са се надявали 2010 та нафтата да е 10 ст.литъра. :wink:
Незнаеш клоко много си прав !!!! =D> :gott: :prayer: :2thumbs:
filmatoplo - майстор
Не замръкват вече трактори в полето :-D стреля се без предупреждение :shock:
sensi - специалист
Да споделя и аз за отоплението на нафта. Значи моя шеф живее в къща и се отоплява на нафта. Питам го аз колко му излиза на сезон и той най- спокойно отговори.
- Ами гледам нивомера като слезе на мин. викам бай Иван с цистерната и пълни догоре. Не съм си правил сметка колко гори на сезон.
fbr - майстор
Това е като вица за цената на бензина. "Ами, не съм чувал да се е вдигала цената на бензина. Аз все за 20 лева слагам."
LazarGanev - "Велик майстор"
Предното лято правим оглед на едни тузарски къщи, че ще смянят нафтовите котли с газови и трябва да проектираме откъде ще вървят тръбите. И докато се оглеждаме - чувам нещо цъка - включва, изключва. Питам охраната ( щото си има денонощна охрана), той вика - това е нафтовия котел. Е, добре, ама сега е лято? Бе няма лято вика, половин тон бойлер как се грее? И почва да се тюхка как щевадят цистерната за вторични. Добре, че е празна вика - има САМО към 800 литра, той котела ей сега ще ги издуха :megaeek: :lachtot:

Тема "Колко харчи котел на нафта ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: