• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pavelari - майстор
denuchi написа:
и едно въпрос че от мен. защо се спря на две по 12 кв. а не една примерно 24 кв. ел. мощност. тогава този проблем коя колко работи нямаше да стой на дневен ред. водата винаги щеще да се подържа в границите 43-48 гр. (примерно).
Защото не съм ги избирал аз. Положението е заварено. Техническия си е взел неговото :). Сега аз чопля нещата ... А и така е по-интересно... Кажи как да ги накарам да заработят като една!
torbalan - Дървен философ
управляваш двете с един контролер...
така може да стане...
denuchi - специалист
с едно ново управление. така ше стане най лесно. но вече фирмата трябва да каже, ако са гаранционни все още. а каква марка са, ако не е тайна. за ориентация какво може да се направи. какъв контролер използват машините.
pavelari - майстор
Геоток. Според мен те имат логически входове. Трябва от там да става - идеята е да знам ако ате работили с тези помпи, че това е възможно и елементарно /с по една жичка за старт и една за стоп, щото обща маса имат вече/. А след това ще искам да го направят гаранционно.
denuchi - специалист
с Геоток, нямам имане вземане. нали в двете влиза една и съща вода защо се получава разминаване. каквато температура показва едната, такава трябва да показва и другата. само еднат не успява ли да направи температура. щом са 23 бр. конвектори по 2 кв. би трябвало и едната да успява да върши работа. това са 46 кв. а ТП излиза от 50- 60 кв. би трябвало само едната да ги захрани без проблем тези 23 бр. конвектори.
LazarGanev - "Велик майстор"
Друга идея - ако контролерът не може да управлява каскада, то нека да си управлява единия по температура, а другият да се включва ръчно в студено време, когато един не може да се справи, да работи постоянно, като му се дава почивка с таймер.
torbalan - Дървен философ
това май е най-мъдрото предложение!
Чаро - Акълия
И аз мисля че в момента трябва да работи само едната в режим с почивки.
На другата трябва да и се заложи някаква логика. Ако да речем в продължение на х време не успява на повиши температурата или дори пада, да се включи втората машина.
С едновременната работа на двете машини се съмнявам да постигнеш икономия, даже обратното....
pavelari - майстор
LazarGanev написа:
Друга идея - ако контролерът не може да управлява каскада, то нека да си управлява единия по температура, а другият да се включва ръчно в студено време, когато един не може да се справи, да работи постоянно, като му се дава почивка с таймер.
Когато настроим таймер да изключва помпата ще се получи същата картинка както сега. Гарантирам, че ще има хаос във включването и изключването и пак работа на само една помпа. Най безболезнено е да стане с връзка между контролерите.
А кое ще е това дето казва, че едната помпа работи и температурата намалява. Май се отдалечаваме от реалността...
LazarGanev - "Велик майстор"
pavelari написа:
Когато настроим таймер да изключва помпата ще се получи същата картинка както сега. Гарантирам, че ще има хаос във включването и изключването и пак работа на само една помпа.
Няма да стане както сега - нормално ще работи само едната машина до пълно натоварване, като се правлява по температура. Ако почне да не се справя,тогава се включва втората, която ще работи постоянно и ще носи основния товар. Тогава, първата става резервна и се включва само за да подпомага и изклчва по температура, а втората остава да работи
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Термопомпена система - за професионалисти!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: