• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vodopada - специалист
Нафта без акциз - кога?

НИКОГА
ArturDent - Почти Безобиден
Наистина, нафта без акциз (за отопление) - Никога.
Защо - защото българина веднага ще почне да кара с нея, нищо че е забранено.
Ако сложат някъкъв лимит на домакинство, ще се развихри черна борса.
Полицаите ще почнат проверки на пътя и ще вземат рушвети и за това. А те ще карат само с такава нафта.
Както навремето беше с "държавния" и "частния" бензин...
На германеца като му кажеш - това е забранено, поне 90% от хората го спазват, а при българите 90% не го спазват (защото и другите правят така, аз да не съм балък), а останалите 10% го правят напук на държавата ;)
То и сега по митниците, нафтата се превръща магически в газьол за промишлени нужди... Не ми се мисли какво ще стане ако има два вида нафта....
maxuel82 - специалист
""ПБ Русе --лв/1000 л.- 996.00-- 50.00 -- 1046.00-- 209.20 --1255.20 " Това се води дизел за отопление без акциз ! Има го в сайта на лукойл !!! Ама го няма по всички петролни бази :cry: питах за битум ама нямат !!! поне така ми казаха!! :? Що се отнася до форда наистина се оказа здрава машина ! Защо и сегашните коли не ги правят толкова здрави и да горят всичко??? Имам и Фиат Браво и на него съм слагал олио и си го гори без проблем !! :idea:
vas_konti - напреднал
Колега maxuel82 ,докъде я докара с биодизела,успя ли да премахнеш емулсията?
filmatoplo - майстор
Аз за старото олио ви споменах от капанчетата - не ми го дават щели да карат и това лято с него :-D заповядайте на прясно замръзена цаца :?
maxuel82 - специалист
vas_konti написа:
Колега maxuel82 ,докъде я докара с биодизела,успя ли да премахнеш емулсията?
Ами да става и със сярна киселина а също така и с малко оцет във водата която се добавя за измиването !!! Ти колко вода използваш за 10л биодизел??? :?
vas_konti - напреднал
По правило е 1л. гореща вода за 5л.БД,но аз слагам повече за 10л.БД- 5-6л.вода.
maxuel82 - специалист
vas_konti написа:
По правило е 1л. гореща вода за 5л.БД,но аз слагам повече за 10л.БД- 5-6л.вода.
Да и аз толкова използвам! А ако правиш биодизел от не използвано олио миеш ли го или не? И колко катализатор ползваш ? Аз ползвам за ново олио 3.5гр/л за NaOH и 5гр/л KOH !!! Защото при сегашната цена на нафтата може да почна да си правя биодизел от неизползвано олио !! :lol:
vas_konti - напреднал
3,5гр. за ново е добре.Ново ,старо всичко се преестерифицира и пере.
maxuel82 - специалист
vas_konti написа:
3,5гр. за ново е добре.Ново ,старо всичко се преестерифицира и пере.
Абе трябва да се видим някой път да обсъдим БД ! Поне един човек да срещна който си прави БД :idea: Че иначе с когото и да съм споделил от моите познати всеки го взима на подигравка- нещо от сорта -" А'ве ти наред ли си бе" :lol: :lol: :lol: що не караш и с прясно мляко че е по-евтино" :lol: :wink: не че е лошо - колкото по-малко хора правят толкова повече олио ще има за нас :-D :lol: :idea: !
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Нафта без акциз - кога?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: