• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Transporterr - специалист
даам баба ти е викала неволята а ти Мавриков :lol:

егати, еволюцията не прощава никуму :lol:

"filma", абе вие да не пишете двама от един акаунт я си признай :?
Any - напреднал
Абе пуши си, и прозорците днеска цял ден ги отварям и пак ...
А за тези въздуховоди има ли някакви изисквания? То си е една тръба, която да излиза извън къщата и да стига до под камината, нали?
Чаро - Акълия
satansho написа:

"filma", абе вие да не пишете двама от един акаунт я си признай :?
Ако питаш мен са цяла бригада :lol: ама карай...

Сори са спама.
Transporterr - специалист
Any
помощник

така прилича малко като гадаене по снимка..без снимка
АнтонБМ направи няколко ангажирани опита но явно не успешно

Коша пайм ся ? :?
защо не филмираш това проиведение на бгтоплотехниката завсеки слу1ай? аз подозирам че в стремежа си да "навърти" КW производителя е изтървал птичето което не ми е новост за бг камините де, а пък и ше видим какво ни спестяваш нещо също често срещано :cool:
Any - напреднал
Абе не ми е много фотогенична камината още, ама ето една снимка отблизо :lol:

Прикачен файл

IMG_0096.JPG
IMG_0096.JPG (147.94 KиБ) Видяна 3395 пъти
filmatoplo - майстор
:-D Цял щаб сме , тоест сайта е в къщи :wink:
AntonBM - специалист
Избягвам да се изказвам отрицателно за уред, с който не съм запознат подробно, но така, както се вижда от снимката, това съоръжение е без клапи. Има само една горе дясно, която вероятно е за комина и толкова. Свеж въздух може да проникне в камерата само неорганизирано – или с изтегляне на чекмеджето за пепелта или с открехване на вратичката. Дано да греша и да са сложили поне една клапа... Така, както го виждам това съоръжение посмъртно не може да изкара 25 kWh. Това означава, че трябва да изгаря по 8 kg. сухи дърва на час при КПД 75% - грубо това количество е равно 8 цепеници с големината на пластмасово шише от 2 литра. По-вероятно е реалната мощност на тази камина да е около 15-16 kWh.
Иначе на външен вид добре са я докарали...
Няма нужда да подвеждаш свеж въздух с тръба до камината, щом при отваряне на прозореца не се подобрява горенето и пуши. Явно проблема е другаде... Съмненията ми падат върху комина, но е възможно и горивната камера на камината да не е много дообмислена и да се получава някакво завихряне на дима в нея.
Направи малко повече снимки и пак ще се пробвам да позная, къде може да е проблема.
Any - напреднал
Днес нововъведох една стоманена тел, закривена накрая и така през чекмеджето отвън й вкарвам свеж въздух като малко я поразръчквам отдолу :lol:
Иначе 8 дърва не знам дали ще може да изгори, ама 8килограма екобрикети ще ги глътне като нищо, че даже и ще пита за още :lol: голяма ламя е , ама аз тая зима я държа малко на диета :lol:
Ще направя още снимки, ама утре сутринта преди да я запаля, че да я снимам и отвътре.
Any - напреднал
Ето снимки отвътре по посока на комина

Прикачен файл

IMG_0103.JPG
IMG_0103.JPG (158.28 KиБ) Видяна 3199 пъти

Прикачен файл

IMG_0104.JPG
IMG_0104.JPG (196.97 KиБ) Видяна 3199 пъти

Прикачен файл

IMG_0105.JPG
IMG_0105.JPG (184.2 KиБ) Видяна 3199 пъти
Any - напреднал
А това е разстоянието отпред между скарата и вратата, която имам подозрения, че играе ролята на някаква клапа. Тя комуникира директно с чекмеджето.

Прикачен файл

IMG_0106.JPG
IMG_0106.JPG (213.73 KиБ) Видяна 3197 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Имам много въпроси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: