Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ArturDent - Почти Безобиден
Един, газов котел харчи 100W електрическа мощност. Защо не включваш енергията от газта? Ня не е бонус ;)
Или на камина с водна риза да смятаме мощността само за помпата?
PIP - майстор
vanko68 написа:
Да си чувал някакви понятия от рода на " Нискоенергийна къща" или " Пасивна къща ",топлоизолиращ оставащ кофраж и т.н. ???? Ако не си,по-добре не пиши,а ползвай безплатното образование на Гугъла....
П.П.- отдавна отминаха времената,когато дядо ми се топлеше в 50 м2 къща с 10 тона въглища на сезон....
Честно казано, ако предполагах че си поредния “бизнесмен/професионалист” (обърни внимание на кавичките) без работа търсещ безплатна реклама, с които се напълни форума напоследък нямаше да си правя труда да пиша по темата.

И повярвай, чувал съм за пасивни и нискоенергийни къщи. Дори обмислях да правя подобна, но не и бетонна (за мен думите бетон и енерго ефективност са взаимно изключващи се.
vanko68 - специалист
Е как тогава,като си "бил чувал" за нискоенергийните къщи,успя да зададеш онзи толкова тъп въпрос за котлона.а ? Май само си чувал,до осъзнаването и разбирането има още доста....
tochnia1 - напреднал
Вижте, нищо чудно и да не съм чувал за някои нововъведения, няма супер професионалист!

Но е много несериозна темата.Наистина!Някакви смехории и заяждания виждам да се пишат, които не мисля, че са уместни да се пишат точно тук!

Относно 50 см панели в които има импрегниран полиеретан, някой чувал ли е?Айде да си говорим за реални неща!

Ванко мята някви нискоенергиини мохабети, на които и NASA би завидяла.Нека слезем на земята а? Нямам намерение да доплащам на общината за заграбване на общинска земя с тази изолация!

Относно "кой слага 5см и минерална вата в комбинация, Ванко, ще ти отговоря така - УМНИТЕ ХОРА!

Тъпаците могат да си слагат изолационни панели от по 60 см, и да се бият в гърдите, че къщата им е излязла с 200 000 по-скъпо, това са единствено комплексарите, които искат да завземат пазара на термоси!

Понеже и математиката се намеси ще ви дам практичен и реален пример - къщата ми е с постоянна температура от 22-23 градуса целогодишно, като през зимата харча около 3,5-3,7 тона бобовдолски въглища, и около 30лв ел.енергия за инверторни климатици/за месец през лятото.

Всичко останало е суета!

Изолацията ми е елементарна, но достатъчна за да се чуствам добре, което е по-важното.Когато ми излезе в излишък 1 000 000 лв, ще ти дам възможност да видя в Бояна къщата, и да се запозная с тъпака, който инвестира :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vanko68 - специалист
Освен че се посмях с поста ти,друго нямам какво да допълня на тирадата ти...Продължавай само така,далече ще стигнеш.
complast - специалист
Ако къщата има общо 10см.изолация на:стените,пода и тавана ще
се грее с духалки с мощност 3-4 киловата.Ако ползва термопомпа с
косумирана мощност 3-4 КВ.ще умре от жега.
Аз имам една стая 20м2 изолирана с 5см стиропор и гипсокартон на външни стени и таван.С климатик с 1000вата косумирана мощност съм
супер
tochnia1 - напреднал
vanko68 написа:
Освен че се посмях с поста ти,друго нямам какво да допълня на тирадата ти...Продължавай само така,далече ще стигнеш.
Сигурно наистина съм ти смешен..... няма проблем това, но защо нито веднъж не спомена за плътност на стериопора?
Чувал ли си за различните плътности и техните качества?

Мисля да прекратя спора, който за пореден път казвам, че е без мислен.Все пак всеки знае джоба и всеки си преценява, колко да инвестира и в кой живот ще му се върне инвестицията.
Чаро - Акълия
Баси...
И на мен не мис е вярва, но е факт!
Имам инфо за къща (ниско енергиина) около 100м2 с проектна мощност отопление 1,5квч. :shock:
Новите технологии са факт и няма искаш не искаш.
Не искам да коментирам темата рекламна ли е или не...
Точен, уважения за сайта и труда който си положил.
Отдели внимание на обезопасяването на инсталациите- няма нищо по въпроса и го сложи като важно:!:
Някой наистина ще вземе да си прави парно по тоя сайт и не знам :?
filmatoplo - майстор
И аз имам ама в Тайланд :lol:
Тани - модератор
Нещо много приказвате празни приказки ми се струва!

Моля да направите разлика между двата въпроса:

1. Възможно ли е с такава малка мощност да се отопляват 100 кв.м.?

2. Аз лично бих ли си направил такава къща?

Отговаряте едновременно и на двата въпроса и затова ви се получават различни мненията!

Мисля че на първи въпрос всички единодушно ще кажат ДА.

Отговора на втори въпрос няма нищо общо с тази тема! Това не пречи да отговорите и на него разбира се , но това по скоро има информативно значение , но няма никаква тежест в спора!

Тема "Отопление за 100 кв. къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: