• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mitaka_vk - специалист
Това да не е някоя сифонна система, че май те вървяха толкова :?
filmatoplo - майстор
Човека си каза че има купен 150 литра бойлер със серпентина .Може би ще му сложат една обикновена помпа Грундфос 25-4 , за тръбите ме съмнява с алуминиева вложка :? , стойката едно винкелче на криво и мембранката съда завит на панела отгоре.Антифриз надали , за термостат пак надали -той качествен е 250 лева .
ico_3 - специалист
Не знам дали тука е мястото ама става дума за въпросния бойлер.Значи днес го включих на ток в 12 наобед сега е 19 часа вижте докъде стигна температурата а още не се е изключил това нормално ли е майсторите казаха че фабрично си е нагласена температурата ама не знам докъде трябва да стигне.
ico_3 - специалист
ето

Прикачен файл

S50018141.JPG
S50018141.JPG (47.85 KиБ) Видяна 6265 пъти
gorgidanchev - специалист
Намали малко температурата и наче ще изхвърлиш реотана.А за моя панел да се похваля...Днес имаше 59 гр.Сега отивам да се къпя...чаоооооо.
filmatoplo - майстор
Зима иде но ние тук си действаме с подготовката за лятото, тук за 2 дена съм монтирал стойките за 8 панела Висман и медните щрангове фи-28 на 1 хотелче , след това ще монтирам 3 по 500 литра бойлера , панелите ще останат за пролетта :wink: Сега ще ги вържа само на котела Виадрус който си е заварено положение , е за зимата само 1 ще работи .Щранга сега беше 60 метра , но ще идат още 40 метра -високи къще бе :wink: Собственика е артист от балшой театър .Влюбих се нещо в тия Висмани , като си представя как съм ги гледал като трамвай преди 10 години -скъпи бяха тогава монтирах панели по 160 лв Турски алуминий. :lol: а Висмана беше 1000 и кусур .
armagedamian - специалист
filmatoplo написа:
Зима иде но ние тук си действаме с подготовката за лятото, тук за 2 дена съм монтирал стойките за 8 панела Висман и медните щрангове фи-28 на 1 хотелче , след това ще монтирам 3 по 500 литра бойлера , панелите ще останат за пролетта :wink: Сега ще ги вържа само на котела Виадрус който си е заварено положение , е за зимата само 1 ще работи .Щранга сега беше 60 метра , но ще идат още 40 метра -високи къще бе :wink: Собственика е артист от балшой театър .Влюбих се нещо в тия Висмани , като си представя как съм ги гледал като трамвай преди 10 години -скъпи бяха тогава монтирах панели по 160 лв Турски алуминий. :lol: а Висмана беше 1000 и кусур .
Хубави са спор няма,ама фйдата е само за монтажника :) ,да им се наслаждава на перфектното изпълнение!Иначе ако вземе човек да си смята кога му се избива инвестицията ....... по добре Турските алуминки :-D
filmatoplo - майстор
:) Алуминките са слабички , Висмана с лепенката на стъклото вдига 60 градуса :wink: е вярно по 1600 лв е бройката , но са супер за 200 литра вода , всъщност 2 в 1 -пестиш место на покрива.Остъй че днес имам да извадя едни тръби мед над покрива , а малко приросява :shock:
kalin72 - майстор
Погледна ли тоя линк, дет пуснах в една друга тема?

http://cgi.ebay.de/Solaranlage-SCM-75-V ... 110wt_1139

12 kв.м система heat pipe за 4К лева....при каква цена на Висман-ските? 14K лева за 5 кв.м. - вярно, тук са с бойлер 100 литра, но малко многожко идват, при положение, че вършат същата работа.
netcho - специалист
И аз съм намислил да правя термосифонна система още съм на идеен проект
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "слънчев колектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: