• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phoenix - специалист
то това ясно какво е делта Т, освен това още не се е загряла системата. Когато загрее разликата на вход изход на водата е 48 на 38, което си е нормалното.
Друго е интересно сега. Как да излъжа електромотора във вътрешното тяло да не се върти(или да се разкача от турбината), когато до там не идва топло. Днес след 15. мин. работа и баба ми вика " спри го туй нещо бе, много горещо стана, не се диша..." да ама аз като спра топлото турбината продължава да си върти и в един момент духа студено.
ей го маторя:
Изображение
filmatoplo - майстор
Добре де къде е сензора за мерене на въздуха в помещението - който оригинално се намира във вътрешното тяло и когато загрее въздуха до настроената да исключва , и отделно сложи един контактентермостат на входа на топлата тръба на вътрешното тяло когато усети 40 градуса да тръгва а под тая температура да исключва .Нали си на ти с ела - вентилаторните конвектори са така с 2 датчика , единия мери постъпващата вода в питата - другия мери въздуха във помещението . :wink:
phoenix - специалист
ей сега нещо се обърка, май не си ми разгледал поста със снимките.
Датчика който мери въздуха сега мери Т на вода. И има термореле което да включва помпата. Но въпроса е, че когато човек иска да спре топлото което идва от вътрешното тяло, не може да се спре въртенето на мотора който върти турбината и духа топлото, там винаги се върти, ако се откачи захранването на него мотор, в него има датчик на хол предполагам който връща обратна информация какви са оборотите и климатика се настройва, та ако се откачи захранването му, климатика няма да тръгне. Въпроса е как да раазделям този мотор от турбната????
п.с.
баси сложното обяснение.... като се върна ще гооправя, че ми писна да стоя в офиса.
vanko68 - специалист
Еее,не се сети да ме питаш на лични. Сваляш този мотор и си го оставяш на електрониката да се врътка на празен ход,без турбинта. За нея си вземаш друг като резервна част,но да се управлява от терморегулатор,наврян в питата с логика след като се затопли до 35-40°,тогава да включи.Или изкарай терморегулатора на въздух направо да се управлява от стайната температура.Ако нямаш стаен термостат де...
phoenix - специалист
ей тоз Ванко ве.... пак изкара за една бира.
Пууууу добре че има някой дето да мисли, евала
phoenix - специалист
малииииии нова идея ми дойде, утре ще разкажа. :-D :-D :-D :-D
те на тва се вика пъъъълен идиот :?
filmatoplo - майстор
В оригиналния климатик как е - нали нещо осеща че фреона е загрял и подава сигнал на вентилатора в вътрешното тяло да духа , междувременно си има и друго нещо което следи въздуха който е в стаята - къде са тия датчици що ги скъса .
vanko68 - специалист
Не ги е скъсал,без тях климатика изобщо няма да тръгне.Преместил ги е ,въздушния на входящата вода,а тръбния( за загряването на фреона) върху топлообменника.
filmatoplo - майстор
Ами да добави друг термостат който да управлява вентилатора по температура на водата в питата и отделно по въздуха в стаята . Да си поръча един ТR 300 от вентилконвектор Клима 2000 за целта и пей сърце -фирма Силпа или Ерато .30-40 лева май .
phoenix - специалист
абе не е така, както го мислиш, мотора който върти турбината, връща информация и не може да се регулира и променя както ти е кеф на теб, камо ли да го спреш да се върти. С две думи ако мотора не се върти - климатика не работи, ако се откачи, климатика получава грешка и не тръгва. Трябва или да се раздели мотора от турбината и да се върти на празен ход или да се намери подобен мотор и да се закачи да се върти на празен ход някъде, а другия да се управлява от достигната Т. Ванко го каза много просто и ясно.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 32

Тема "Термопомпа phoenix" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: